Živa zemlja 25.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 27.04.2016. 08:42.

Reakcije

"Izigran sam, upozoravam moguće žrtve!" (III.)

Punomoćenici tvrtke "Agro-vet" sa ciljem informiranja javnosti o svojoj strani istine u članku izašlom u Listu Međimurje br. 3.134 od 18.05.2015 g. nanijeli su štetu meni, opravdavajući štetu nanešenu njima, tj. tvrtci Agro-vet. Stoga moram odgovoriti na navode punomoćenika u članku.

Svaki građanin i tvrtka zbog nedostatka stručnog znanja ima legitimno pravo da pronađe načine, ljude i alate koji će mu pomoći u iznošenju činjenica i pronalaženju dokaza za svoje tvrdnje.  

Stoga ne vidim razlog punomoćenika tvrtke "Agro-vet" u ocjeni prava na privatni odabir svakog građana ili poduzeća, u ovom slučaju Mladena Hajdarovića, koja u postupcima pribavljanja dokaza, a u cilju dokazivanja svojih tvrdnji, kako bi sebi osigurala ravnopravnost u odnosu na suprotnu stranu, sama odlučuje o tome tko će joj na tom putu pomoći i kakvu vrstu stručne pomoći treba. Vještak kojeg privatno angažira stranka postaje pomoćnik stranke i zastupnik njenih interesa, baš kao i punomoćenici Agro-vet-a.

Ne vidim razlog i pitam se odakle pravo javno ocjenjivati i prozivati moju stručnost uz opravdanje da sam vještakinja financijsko knjigovodstvene struke, a ne veterinarske ili agronomske i navoditi da se bavim nečim što ne razumijem, kad se moj nalaz temelji na financijskim obračunima izvedenim iz knjigovodstvene dokumentacije i normativa. Dakle, privatno sam angažirana od strane Mladena Hajdarovića (bivšeg kooperanta Agro-veta ) da izradim vještački nalaz i dam svoje mišljenje temeljem izvedenih financijskih obračuna, a koji se temelje na predanoj dokumentaciji između koje se nalazi i knjigovodstvena dokumentacija Agro-veta.

Stoga: Gdje je granica stručnosti i kompetentnosti na koju se pozivaju punomoćenici Agro vet-a pri ocjeni prava i stručnosti izrade vještačkog nalaza i mišljenja, obzirom da se moj rad temelji na financijskim obračunima izvedenim temeljem normativa izrađenih od struke i knjigovodstvene dokumentacije nastale u ovom poslovnom događaju?

Podsjećam punomoćenike tvrtke Agro-vet da nisu u sporu sa mnom i da nemaju pravo iznositi svoje stavove o mojoj kompetentnosti i ocjenjivati moju stručnost te ih pozivam na korektnost odnosa.

U sporu, obje strane imaju pravo svojim dokazima pobijati dokaze druge strane, ali ne i javno ocjenjivati i umanjivati stručnost i kompetentnost osobe bilo koje struke koja pomaže u izvođenju dokaza. Konačnu ocjenu dokaznih materijala donosi sud, ukoliko u ovom sporu dođe do sudskog procesa. 

Kao građanka svjedočim broju pada OPG-a koji se bave stočarstvom i poljoprivredom, uglavnom zbog  neisplativosti proizvodnje i dužničkog ropstva u koje su zapali. Nije na meni da ocjenjujem ovim putem razloge i posljedice štete za sama poljoprivredna gospodarstva, kao i posljedice štete za naše malo Međimurje. Na ljudima je da prepoznaju potrebu za udruživanjem, podržavanjem i potporom jedni drugima, jer na kraju krajeva ovo je naš kraj u kojem živimo i od čijeg rada i izdvajanja žive mnoge institucije i tvrtke.

Izvor: 3135