Živa zemlja 16.10.2019. 12:33. Zadnja izmjena: 16.10.2019. 12:34.

Jesen

Sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane u Kraljevom vrtu u petak, 18. listopada

LAG Međimurski doli i bregi, u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec, predstavit će bogatu i raznoliku ponudu domaćih proizvoda, zdrave hrane i tradicijske baštine, na 2. međunarodnom sajmu „Z domačega vrta“, koji će biti održan u petak, 18. listopada, u Kraljevom vrtu u Čakovcu.

Na ovoj međunarodnoj priredbi, u jedinstvenom ugođaju Kraljevog vrta, posjetitelji će moći uživati u raznovrsnoj ponudi domaćih poljoprivrednih proizvoda i bogate tradicijske baštine Međimurja, moći će kušati prirodnu i zdravu hranu i doživjeti opojne mirise i okuse hrane „z domačega vrta“, zabaviti se uz tradicijsku glazbu Međimurja i slaviti - prirodu, koja nam je ove jeseni podarila obilje zdrave i ukusne domaće hrane.

Posebno zanimljiv dio programa bit će i kuharski show, u kojem će kuhari restorana Međimurski dvori iz Lopatinca predstaviti pripremu tradicionalnih međimurskih jela te posjetiteljima otkriti svoje tajne pripreme domaćih specijaliteta. Uz tradicijska jela bit će ponuđena  i vrhunska vina međimurskih vinara, sve šira ponuda naših pivara, te ukusni i zdravi voćni sokovi proizvedeni u Međimurju.

Toga će dana za posjetitelje biti organiziran i besplatni razgled Memorijalne zbirke Ladislav Kralj Međimurec, uz stručno vodstvo kustosa Muzeja Međimurja.

Međunarodni sajam domaćih proizvoda i zdrave hrane „Z domačega vrta“ u petak će biti otvoren od 10 do 18 sati, a ulaz na ovu atraktivnu priredbu je besplatan.