Živa zemlja 16.07.2019. 13:03. Zadnja izmjena: 16.07.2019. 13:06.

Domaće je najbolje

Sajam u sklopu Ljeta uz Muru: Imaju što pokazati i ponuditi

U sklopu manifestacije "Ljeto uz Muru" koja se održava u Murskom Središću kontinuirano od 2000. godine i odavno je prerasla lokalne okvire, na šetnici uz Muru u subotu, 29. lipnja, održan je IX. sajam domaćih proizvoda uz slogan "Domaće je najbolje" na koji se odazvalo 26 izlagača iz Međimurske, Varaždinske i Koprivničko križevačke županije i iz inozemstva s izvornim proizvodima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i kućne radinosti: tikvinim črnim oljem, domaćim sirom, tjesteninom, brašnom i kašama, prerađevinama od voća i povrća, začinima, vinom, medom i mednim proizvodima, likerima, rukotvorinama, prirodnim kozmetičkim preparatima...

Gradonačelnik Dražen Srpak preuzeo je ulogu moderatora sajma i publici od štanda do štanda predstavljao svakog izlagača pojedinačno, uz zahvalu na odazivu i doprinos ljepoti "Ljeta uz Muru".

Sajam je i ove godine ispunio cilj: izlagači su širokoj publici predstavili svoje dobre poduzetničke ideje i doista visoko kvalitetne domaće proizvode, ali dali i naslutiti koliko truda, muke i upornosti treba da se sačuva tradicijske vrijednosti u pripremi zdrave, domaće hrane ili rukotvorina koje se oblikom naslanjaju na našu etno baštinu.