Živa zemlja 22.03.2017. 10:17. Zadnja izmjena: 22.03.2017. 10:20.

Prema dogovoru

Saniran i proširen poljski put u Novom Selu Rok

Radovi na sanaciji i proširenju poljskog puta u Novom Selu Rok, odrađeni temeljem dogovora Grada Čakovca, Općine Belica i Udruge međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira, kako bi se poljoprivrednicima s Belice omogućio odlazak na njive bez prolaska kroz stambeno naselje.

Da podsjetimo, stanovnici ulice Matije Gupca u Novom Selu Rok peticijom su od Grada Čakovca zatražili da se njihovom ulicom zabrani promet poljoprivrednim strojevima i to zbog opasnosti od nesreća, prebrze vožnje te oštećenja kolnika. Riječ je o ulici u kojoj živi velik broj obitelji s djecom, a koja nije projektirana za promet teške poljoprivredne mehanizacije. Ulicom je za vrijeme najvećeg intenziteta prolazilo stotinu traktora, dovodeći tako u opasnost stanovnike ovog dijela Novog Sela Rok.

Pronađen je alternativni put, kojom poljoprivrednici mogu do svojih njiva, a ovim uređenjem njime može nesmetano prometovati i najteža mehanizacija. Prošireni put dužine otprilike tisuću metara, zajedno su uredili Grad Čakovec i Općina Belica. Od petka, 24. ožujka ukida se privremena regulacija prometa koja je vrijedila tijekom trajanja radova.