Živa zemlja 14.01.2019. 11:20. Zadnja izmjena: 14.01.2019. 14:22.

Gramex d.o.o.

Tradicionalna edukacija za poljoprivredne proizvođače

Konkurentnost domaćih poljoprivrednih proizvođača konstantno je u zavisnosti u odnosu na globalnu svjetsku proizvodnju zato što se radi o proizvodnji zapravo istovjetnih poljoprivrednih kultura (kukuruz, pšenica, jabuka, krumpir..)

Edukacija poljoprivrednih proizvođača već je tradicionalno povod skupa u organizaciji tvrtke Gramex, održanog 11. siječnja u hotelu ‘Kralj', Donji Kraljevec. Nazočni poljoprivrednici na predavanju bili su dionici širokog spektra tema predavanja čiji je osnovni cilj bio utvrditi mogućnosti razvoja proizvodnje visoko dohodovnih poljoprivrednih kultura. Predavanja je pratilo više od 180 profesionalnih poljoprivrednika, a prisutnima se uvodnim govorom obratila i direktorica tvrtke Gramex d.o.o., Ksenija Ribić, koja je naglasila važnost kontinuirane edukacije.

Akumulacija znanja

Gramex već dugi niz godina kroz pokusna polja s različitim kulturama doprinosi akumulaciji 'praktičnog znanja' lokalnih poljoprivrednika i svojevrstan je partner svojim klijentima kroz cijeli proizvodni ciklus. Radi se o tvrtci koja se ne ustručava upustiti u organizaciju proizvodnje netipičnih i nedomicilnih kultura za Međimurje (npr. suncokret), a prošle je godine napravila i infrastrukturni iskorak u vidu izgradnje skladišta za prihvat merkantilne robe različitih poljoprivrednih kultura.

Pero Pušić, dipl.ing. prisutnima je na sažeti način prezentirao teme edukacije, a dr. Giambruno je održao predavanje o dobrobiti mikorize i trichoderme za poljoprivrednu proizvodnju i na koji način ova jedinstvena kombinacija ima sve veći značaj u svijetu. Mr.sc. Milorad Šubić, dipl.ing.agr. (Savjetodavna služba) prisutnima je održao stručno predavanje o utjecaju folijarnih gnojiva na kakvoću i zdravstveno stanje bilja. Mogućnost razvoja proizvodnje korjenastog povrća za potrebe prerade sušenjem je prezentirana od strane prof. dr. sc. Matotana u ime tvrtke Podravka d.d.

Izvor: 3325 - PR