Živa zemlja 25.09.2017. 11:42. Zadnja izmjena: 25.09.2017. 13:01.

Subota, 23. rujna

U akciji Radio gorice za Katružu prikupljeno 1.175 kilograma grožđa i mošta te 2.490 kuna

Radio 1 i Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ već tradicionalno i ove godine organizirali su akciju „Radio gorice za Katružu“. Akcija je organizira s ciljem prikupljanja grožđa, mošta i novca, a  prikupljena sredstva će se koristiti za kupnju lijekova, plaćanje operacija i drugih pomagala za bolesne osobe s područja Međimurske županije. Akcija je provedena u subotu, 23. rujna. 

Kao i svake godine humanitarna akcija predvođena aktivistima Radia 1 i Međimurske zaklade solidarnosti „Katruža“ krenula je putem brežnog dijela Međimurja u posjet  vinogradarima, a započela je u Stanetincu kod obitelji Čavničar, naših dragih domaćina koji su nas počastili svojim domaćim likerima, vinom, pečenim jegerom i kolačima. 

U akciji je prikupljeno 1.175 kilograma grožđa i mošta, 2.490,00 kuna i 20 eura. Donacije je grožđu, moštu i novcu darovali su:  Branko Ladić iz Macinca,  Drago Horvat iz Gornjeg Hrašćana,  obitelj Šipek iz Nedelišća, Anđeljko Senčar iz Strahoninca, Horvat Antun i Đurđica iz Svetog Urbana, Miran Antolić iz Svetog Urbana, Marijan Perger iz Macinca, Franjo Bratković iz Macinca, Katarina Magdalenić iz Črečana, Stjepan Leček iz Nedelišća,  Darko Posavec iz Črečana, Dušan Preiner iz Svetog Urbana, Vinska kuća Medenjak iz Svetog Urbana, Stjepan Lovrec iz Gornjeg Mihaljevca, Ivan Pranjić iz Mihovljana, Miro i Smiljana Špiranec iz Nedelišća, Zlatko Leček iz Pretetinca, Mirjana i Mladen Perišić iz Nedelilšća, Božidar Hasan iz Vučetinca, Kistina Fric iz Čakovca , obitelj Holcinger iz Savske Vesi, Ivica i Biserka Jurgec iz Strahoninca, Radovan Škrobar iz Svetog Urbana, Viki Tolley iz Toronta,  Zvonimir Lesar iz Gornjeg Hrašćana, Dragutin Srnec iz Svetog Urbana,  Alen Jaklin iz Macinca, Slavica i Rudi Bogdan iz Svetog Urbana, Drago i Danica Grašić iz Strahoninca, Edo Zadravec iz Svetog Urbana,  Krunoslav Krampač, Brigita i Željko Dobranić iz Slemenice, Gordana Molnar iz Svetog Urbana i Nevenka Blagus iz Macinca.

Za dobar štimung, ples i pjesmu s vinogradarima i beračima pobrinuli su se „Skandal bend“ i Josip Sanjković-Mitrica. Akciji se pridružio upravitelj Zaklade, župan Matija Posavec. Da sve bude u najboljem redu brinuo je Miljenko Ovčar, a u tome su mu pomagali ostali sudionici akcije.

Sponzori: Jamnica  d.d. Zagreb, Printex Čakovec, Astrea d.o.o. Ivanovec, Tesarski obrt  Martinjak Čakovec, Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec, Vajda d.d. Čakovec PROART Čakovec.

Grožđe je otkupio vinogradar i vinar Alojz Tomšić iz Železne Gore koji je sudionike akcije okrijepio svojim izvrsnim vinima. Završetak akcije tradicionalno je bio kod  dragog prijatelja Katruže Josipa Radeka Harija gdje su nas počastili  izvrsnim bogračom koji su za nas pripremili domaćin Hari, kuhar Marijan Mesarić i njihovi prijatelji.

Svim sponzorima, vinogradarima, beračima te učesnicima akcije  - hvala!

Izvor: Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“