Živa zemlja 28.02.2019. 12:15. Zadnja izmjena: 28.02.2019. 12:20.

TIC Međimurje

U Čakovcu održana 4. poljoprivredna konferencija Upravljanje znanjem u poljoprivredi

Nastavljajući tradiciju približavanja suvremenih rješenja proizvođačko-prehrambenog sektora poljoprivrednicima Međimurske županije, Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA organizirala je 4. izdanje poljoprivredne konferencije „Upravljanje znanjem u poljoprivredi“.

Susreti poput ovog značajan su način prijenosa znanja i primjera dobre prakse u poljoprivredno – prehrambenom sektoru što je potvrdio i nemali broj pozitivnih povratnih informacija s prošlogodišnjih konferencija. Svake godine konferencija predstavlja mjesto susreta poljoprivrednih proizvođača i subjekata iz prehrambeno-prerađivačke industrije, predstavnika državnih i lokalnih institucija te znanstvene zajednice. Iz konferencije u konferenciju prisutne su konkretne podteme pa se tako među dosadašnjim, certifikacijom i standardima u proizvodnji hrane, suradnjom kroz kratke opskrbne lance i operativne skupine te uspostavom održive poljoprivredne proizvodnje temeljene na uzgoju mahunarki, pronašla i sljedeća: nova rješenja – pametna poljoprivreda.

Uvod u konferenciju i pozdravne  govore u Tehnološko – inovacijskom centru Međimurje održali su ravnateljica Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA Sandra Polanec Marinović te župan Međimurske županije Matija Posavec. „Želimo predstaviti ideje koje ne moraju iziskivati velika financijska sredstva – i primjenom jeftinijih rješenja može se unaprijediti proizvodnja i distribucija. Prvi dio čine predavanja stručnih predavača, dok će u drugom djelu poljoprivrednici predstaviti svoje projekte i način na koji spomenute inovacije funkcioniraju kod njih,“ istaknula je ravnateljica Sandra Polanec Marinović.

Međimurski župan Matija Posavec naglašava koliko je važno poticati poljoprivrednu proizvodnju, posebice u kontinentalnim županijama.

Predavački dio otvorio je predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore Mladen Jakopović, koji je govorio o novostima u nadolazećoj financijskoj perspektivi 2021. - 2027.