Živa zemlja 01.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Nova predsjednica Snježana Šalković

UDRUGA UZGAJIVAČA SIMENTALSKOG GOVEDA

Četvrta skupština Udruge uzgajivača simentalskog goveda u Međimurskoj županiji, održana pred desetak dana u Maloj Subotici, bila je zapravo obnoviteljska. Naime, u proteklih godinu dana Tomislav Kolak, umirovljeni rukovoditelj područnog ureda Hrvatskog stočarskog centra, preuzeo je mjesto predsjednika Udruge čiji je rad (do njegovog dolaska na čelo Udruge) zapravo zamro, a s time i neke administrativno važne djelatnosti.
Naime, uzgajivači simentalskih goveda bez Udruge i vjerodostojnog uzgojnog programa ne mogu podmladak svojih krava registrirati kao uzgojno valjane životinje jer ta se registracija postiže samo ako se radi po spomenutom programu i stručno kontrolira uzgoj podmlatka.
Na skupštini u Maloj Subotici, podnoseći izvještaj o radu, T. Kolak članstvo je obavijestio da je uspio urediti svu dokumentaciju Udruge, urediti status Udruge pri nadležnom županijskom uredu te postaviti uvjete u kojima Udruga dalje može raditi – ako se članovi s jednakim interesom angažiraju u njenom radu.
Istovremeno – zatražio je da ga se razriješi dužnosti predsjednika jer je obavio sve što je bilo zacrtano kad se primio posla u spašavanju opstanka Udruge te da je vrijeme da se odredi nova čelna osoba koja mora izabrati svoju ekipu za rukovođenje Udrugom.
Odgovornost predsjedničke dužnosti – jednoglasnom voljom 46 skupštini nazočnih od ukupno osamdeset članova Udruge – povjerena je Snježani Šalković iz Preloga, u Nadzorni su odbor izabrani Slavica Šegović, Davor Janković i Petar Vaš, tajnički su poslovi u rukama Gordane Vuković, a blagajnu u kojoj su na dan 31. prosinca 2009. bile 7.321,34 kune vodi Josip Horvat.
U programu rada za 2010. godinu zacrtano je daljnje konsolidiranje rada Udruge, organizacija stručnog osposobljavanja članova, organizacija izložbi, izrada servisne i promotivne web-stranice te intenzivnija suradnja sa stručnim službama i agencijama koje poljoprivrednicima stoje na raspolaganju. (MB)

Izvor: 2862