Živa zemlja 31.05.2016. 07:40. Zadnja izmjena: 31.05.2016. 07:50.

Organizatori zadovoljni

Urbanovo 2016. završilo balom kojim je stavljena kruna na ovogodišnja "vinska" događanja

17. po redu Urbanovo opravdalo je status jedne od najvećih manifestacija Međimurja, ali i cijele sjeverozapadne Hrvatske. Velik broj posjetitelja prodefilirao je protekla dva vikenda na 8. Festivalu pušipela u sportskoj dvorani Osnovne škole Štrigova i Danima otvorenih podruma, a sve je završeno tradicionalnim vinskim balom u restoranu Terbotz, koji je već godinama izvanredan domaćin ove glamurozne i ležerne večeri.

Gosti su tako imali prilike uživati u atraktivnoj gastro večeri u četiri slijeda popraćenih probranim međimurskim vinima. Osim sjajnog enogastronomskog spoja hrane i vina, vinski bal veže se i uz ceremoniju otvaranja prve boce pušipela lanjske berbe, a ovog je puta tu čast dobila obitelj Cmrečnjak čiji je Pušipel Classic iz 2015. bio najbolje ocijenjen na nedavno održanom Međunarodnom ocjenjivanju vina održanom upravo u Terbotzu.

Posebnost otvaranja pušipela bila je to što je ove godine prvi put, po preporuci Bratovštine Petra Zrinskog – časni stol Čakovec, svečano izgovorena vinska zdravica Petra Zrinskog prema prerađenom tekstu iz romana Eugena Kumičića u interpretaciji glasovitog dramskog umjetnika Joška Ševe. Time je stavljena kruna na sva događanja vezana uz ovogodišnje Urbanovo s kojim je posebno bio zadovoljan predsjednik Društva vinogradara i vinara Hortus Croatiae David Štampar.

„Želja nam je da Urbanovo postane jedna od prepoznatljivijih manifestacija Lijepe Naše i da time još jače promoviramo naše Međimurje koja postaje sve atraktivnija i poželjnija turistička destinacija što potvrđuju brojne nagrade i priznanja na nacionalnom, ali i europskom nivou“, istaknula je u svom obraćanju zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman. Svoj ponos nije krio ni načelnik općine Štrigova Stanislav Rebernik koji je rekao da se tom manifestacijom postiže puno više od uživanja u vinskoj kapljici. „Na ovaj način promoviramo naš kraj u najboljem mogućem svjetlu, a najveća je dobit u tome što su mnogi po prvi puta posjetili Međimurje i to ne samo iz svih dijelova Hrvatske, već i zemalja diljem Europe“, naglasio je načelnik Rebernik.

Ugodno druženje na balu potrajalo je do dugo u noć uz neizostavnu glazbenu podlogu koju je ove godine osiguravao Globus band.

Izvor: Mateja Gošćiej