Živa zemlja 08.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

Urbanovo night prethodnica Urbanova

Najbolji međimurski vinari, najbolja tamburaška glazba i najbolja vina po promotivnim cijenama sukus su promotivnih večeri pod nazivom Urbanovo night koje smo osmislili kako bismo vam predstavili djelić onoga što vas očekuje na najvećoj eno-gastro manifestaciji u ovom dijelu Europe - Urbanovo 2013., kažu u Organizacijskom odboru.
Promotivne večeri na kojima su se predstavile vinske kuće Dvanajščak – Kozol, Turk, Židov, Cmrečnjak, Belović, Knehtl – Medenjak, Kocijan, Kunčić, Jakopić, Kossi, Hažić i Alojz Novak, u čakovečkim lokalima No name, Millenium, Podroom i Arcus održane su proteklih dana. Nastavak je u petak, 10. svibnja, u popularnom Paladinu u kojem će biti prezentirana vina Vlade Horvata, Lovreca i Nemeca, uz glazbenu pratnju Tamburaškog sastava Frikovi. Dan kasnije, u subotu 11. svibnja odredište za ljubitelje dobre kapljice bit će Patrix u kojem će također uz zvuke tamburaške glazbe biti priređena degustacija vina Štampara, Milana Horvata i Kermana. Posljednje Urbanovo night planira se izvan Čakovca. U Domino baru u Palovcu u srijedu, 15. svibnja posjetitelji će moći uživati u Tomšićevim, Kojterovim i vinima Borisa Novaka. Za dobru zabavu pobrinut će se sastav Kumovi.
Podsjetimo, središnja manifestacija 14. urbanova, 5. festival pušipela te Sajam vinarske i vinogradarske opreme u sportskoj dvorani u Štrigovi počet će 17. svibnja. U subotu, 11. svibnja, u dvorcu Terbotz u Železnoj Gori bit će održan, također već tradicionalni, humanitarni Vinski bal koji se inače proteklih godina održavao na kraju Urbanova. Od 24. do 26. svibnja uslijedit će popularni Dani otvorenih podruma na Vinskoj cesti, a istodobno, 25. i 26. svibnja u Svetom Urbanu slavit će se proštenje uz Vinske igre i veselicu. Čitavo Urbanovo pratit će i izložbe i stručne edukacije. Organizatori - Međimurska županija i Udruga vinogradara i vinara Hortus Croatiae, očekuju rekordan broj gostiju.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3028