Živa zemlja 28.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Uspješan vikend preloških kuhara

U okviru ovogodišnjeg održavanja Dana hrvatskog kulinarstva u Umagu, održano je 8. natjecanje kuhara pod nazivom Kamelija kup. Dani hrvatskog kulinarstva središnja su nacionalna kulinarska manifestacija koja je ove godine doživjela svoje deveto izdanje te se održala pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH i Ministarstva turizma. Cilj manifestacije je afirmacija kuharske i slastičarske struke, promocija kulinarskih majstora te hrvatskih namirnica i jela hrvatske kulinarske baštine.
Kamelija kup ove godine obilježava osmu godinu uzastopnog održavanja. Natjecanje je održano u Hotelu Sol Garden Istra u Umagu. Mogle su sudjelovati dvočlane ekipe učenika završnih razreda srednjih škola za zanimanje kuhar. Srednju školu Prelog ove je godine predstavljao tim koji su činili Dino Modlic i Denis Kraljić (3.KU), a vodio ih je stručni učitelj kuharstva Vlado Bogomolec.
Dino i Denis u Umagu su pripremali hladno predjelo od pastrve, glavno jelo napravljeno od pilećih prsa i desert od suhih smokava te su tim jelima osvojili izvrsno 5. mjesto.
Marija Oto Sačer

Izvor: 3057