Živa zemlja 21.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

UZGAJIVAČI HOLSTEINA: Mariji Vranović novi mandat

U dvorani društvenog doma u Belici održana je redovna, ujedno i izborna, godišnja skupština Udruge međimurskih uzgajivača holstein goveda.
Prema uobičajenom dnevnom redu za programsko-izborne skupštine, dvadeset troje članova UMUH-a nazočnih na skupštini saslušalo je i raspravilo izvješća o aktivnostima, provedenim edukacijama i manifestacijama na kojima je UMUH sudjelovao, a zatim je osvježeno i rukovodstvo Udruge.
Mariji Vranović iz Gardinovca članstvo je povjerilo rukovođenje Udrugom na još jedan četverogodišnji mandat. Novi je dopredsjednik Željko Sabol iz Belice, a tajnički su poslovi u rukama Miljenka Dragovića iz Belice. Uz njih, u Upravnom odboru udruge radit će Petar Novak iz Preloga, Nenad Braniša iz Belice, Vesna Strahija iz Čehovca i Milan Miklin iz Preseke.
Nadzornim odborom predsjedavat će Pavao Horvat iz Draškovca, a članovi su mu Branka Hegeduš iz Donjeg Hrašćana i Đuro Vranović iz Gardinovca.
Članovima UMUH-a na skupštini su se prigodnim riječima obratili načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi koji - premda je udruga županijske razine - pruža primjerenu općinsku podršku, te zamjenik župana Zoran Vidović koji je pozvao članove UMUH-a da mu se bez ustručavanja obrate za pomoć, ponudio suradnju u pripremi projekata i tehničku podršku stručnih županijskih službi te apelirao na članstvo da procijeni jesu li se stekle okolnosti za obnovu stočarske izložbe na MESAP-u. (MB)

Izvor: 3073