Živa zemlja 29.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Važna pomoć poljoprivrednicima

S minimalnim financijskim ulogom u održavanje web-stranice www.FINOTEKA.com, međimurski gradovi i općine pružaju važnu pomoć svojim proizvođačima domaće hrane i vinarima.
Bilo je dovoljno tek negdje početi: na skupštini Udruge međimurskih uzgajivača merkantilnog krumpira Hrvoje Kolman, autor i nositelj ideje organizacije internetskog centralnog mjesta tržišta domaće hrane FINOTEKA.com, izložio je ideju koja je privaćena, a zatim je krenula poplava. Gradovi Čakovec i Prelog te općine Belica, Dekanovec, Goričan, Kotoriba, Nedelišće, Orehovica, Selnica, Strahoninec, Sveti Juraj na Bregu i Sveti Martin na Muri također su svim svojim proizvođačima bilo koje domaće hrane i vina omogućili da se neprekidno i bez ikakvih troškova ili rizika predstavljaju na stranici www.FINOTEKA.com. Njihovi su proizvodi time izdvojeni pred konkurencijom, mali i veliki lokalni proizvođači hrane povezani su s kupcima iz cijele Hrvatske, a u svakom trenutku na jednom je mjestu dostupna ponuda prehrambenih proizvoda proizvedenih na području Međimurja, kao i izravan kontakt sa svakim proizvođačem.
Kad se već teško probija ideja o proizvođačkim zadrugama u kojima bi pojedinačno slabi proizvođači u odnosu na veliko tržište udruženi predstavljali ipak nešto, FINOTEKA.com postaje virtualna zadruga u kojoj zadrugari nemaju nikakvih drugih obveza nego - što bolje predstaviti sebe i svoje proizvode. Danas je i to veliki korak naprijed. (MB)

Izvor: 3079