Živa zemlja 26.11.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

VINOGRADARI I VINARI ZAHVALILI NA POMOĆI

Prošlog ponedjeljka u župnoj Crkvi sv. Nikole u Čakovcu povodom završetka berbe i spremanja uroda služena je sveta misa za sve vinogradare, vinare i voćare. Okupio se velik broj vjernika vinogradara, članova kluba Vinoljub i Hortus Croatiae, a misno slavlje predvodio je gvardijan Stanko Belobrajdić . Uz ostalo, on je blagoslovio kruh, grožđe, voće i mlado vino, kao i sve one koji, uz božju pomoć, cijele godine rade u goricama i voćnjacima.
Nakon mise, čakovečki franjevci pozvali su vinogradare na zajedničko druženje, kako bi se međusobno još bolje upoznali. Prigodno jelo i piće ovaj su put pripremili članovi Hortusa.
U ime vinarske udruge Hortus Croatia na gotoprimstvu je zahvalio vinar Zdravko Dvanajščak, a u ime Vinoljuba predsjednik Ivan Lepoglavec. Svi su izrazili nadu da će se proslava završetka berbe i narednih godina nadopunjavati novim sadržajima i da će ovakvi susreti u crkvi i Franjevačkom samostanu postati tradicionalni. Vinogradari su pozvali franjevce i da tijekom godine budu njihovi gosti u goricama.(ij)
Snimio D.Lesar

Izvor: 2848