Živa zemlja 24.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 02.01.2017. 14:22.

Promocija međimurskih proizvoda

Vinske boje Međimurja u Parizu

Proteklog utorka u Veleposlanstvu RH u Parizu održana je promocija međimurskih enogastronomskih proizvoda na kojoj je sudjelovalo 12 međimurskih vinara. Prezentaciji je prisustvovalo više desetaka predstavnika ugostiteljskih kuća, turističkih agencija, hotelskih lanaca, predstavnika sajmova, ali i veleposlanika drugih veleposlanstava i njihovih službenih predstavnika te sommeliera.

Nazočnima se obratio veleposlanik Republike Hrvatske u Francuskoj dr. sc. Ivo Goldstein, a u ime Međimurske županije govorio je župan Matija Posavec, dok je Međimurje predstavila direktorica Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj Marina Tomas Billet. Na promociji je bila prisutna i Ursula Pllasnik, bivša austrijska ministrica vanjskih poslova, a sadašnja austrijska veleposlanica u Francuskoj. Prezentaciju vina vodio je Ivan Goričanec koji je svojim nastupom pokazao i dokazao profesionalnost i kvalitetu koji krase međimurska vina i Međimurje kao regiju.

Najviše ocjene ocjenjivačkog zbora koji su činili i neki poznati francuski sommelieri dobilo je vino sauvignon vinske kuće Cmrečnjak iz Svetog Urbana. Iza pobjedničkog sauvignona plasirali su se redom Dvanajščak - Kozol Pušipel, Kunčićev muškat žuti, chardonnay Borisa Novaka, viteško crno vino obitelji Lovrec, pušipel Cmrečnjak, Belovićev sauvignon, sauvignon obitelji Knehtl - Medenjak, sauvignon Alojza Novaka, silvanac zeleni Tomšić, rajnski rizling Branimira Jakopića i pušipel Bojana Štampara.

Izvor: 3091