25.02.2020. 08:34.

Maškare

Fašnik u Goričanu prepun kreativnih, zanimljivih i maštovitih maski

Veselo je bilo u Goričanu - u organizaciji Općine Goričan, Caffe Bara Atlante te mjesnih udruga i ove se godine održao dvodnevni fašnik u Goričanu.

Okupljanje i prijava maski u Domu kulture u Goričanu počelo je u subotu, 22. veljače u 19 sati. Pod oštrim okom žirija svaka je maska dobila priliku predstaviti se na pozornici. Nakon što je žiri odabrao najoriginalnije nezaboravan provod do dugo u noć. U nedjelju, 23. veljače okupljanje sudionika bilo je kod Euroklime odakle je krenula povorka predvođena taktovima Puhačkog orkestra Goričan. Nakon prikaza vjenčanja Gorčkih svati u izvedbi KUD-a Goričan uslijedilo je proglašenje najoriginalnijih maski. Tijekom cijelog programa u nedjelju besplatno su se dijelile krafne, čaj i kuhano vino.

Ove godine prvo mjesto pripalo je „Vlaku u snijegu“ a osvojili su novčanu nagradu od 3500 kuna. Drugo mjesto i 2000 kuna išlo je u ruke „Ledenim kraljicama“ a treće mjesto i 1000 kuna osvojili su „Faraon i Kleopatre“. Osim ovih nagrada dodijeljene su i utješne nagrade.