06.07.2020. 09:22.

Mimohod

Franka Sokač i Jakov Kanižić najmaturanti Coolijade 2020.

Zajedničkim mimohodom od Ekonomske i trgovačke škole, preko centra grada Čakovca, do SRC-a Mladost maturanti su se u subotu, 4. srpnja oprostili od srednjoškolskih dana. Coolijada je i ove godine održana u organizaciji Policijske uprave međimurske, međimurskih srednjih škola te Međimurske županije i gradova Mursko Središće, Prelog i Čakovec koji su sponzorirali nagrade za najbolje maturante i razred.

U petak, 3. srpnja svi maturanti okupili su se na zajedničkoj fešti u Nedelišću, a mimohod je idućeg prijepodneva predvodila Ekonomska i trgovačka škola, kao ovogodišnji domaćin Dana maturanata – Coolijade.

Nakon mimohoda, maturanti su se proveselili uz glazbu i ples kod SRC-a Mladost, a proglašeni su i ovogodišnji najmaturant, najmaturatica i najrazred razred. Najviše je glasova, ove godine izvanredno putem društvene mreže Facebook, dobila Franka Sokač iz Turčišća, učenica 4. e razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec dok je titula najmaturanta pripala učeniku 4. b razreda iste škole Jakovu Kanižiću iz Čakovca. Najmaturantu i najmaturantici uručena je novčana nagrada od 1500 kuna, a njihovi razredi nagrađeni su ulaznicama za čakovečke Bazene Marija Ružić.

Najorginalniji razred Coolijade 2020., koji je osvojio ulaznice za Toplice Sveti Martin, je 4. b razred Graditeljske škole Čakovec – arhitektonski tehničari. Ove godine iz međimurskih srednjih škola izašlo je 1037 učenika.