07.09.2020. 08:01.

Projekt

Mažoret kamp Nedelišće 2020.: Sudjelovalo oko 100 djevojčica

Mažoretkinje Nedelišća su osmu godinu zaredom uspješno provele svoj najveći projekt – Mažoret kamp Nedelišće 2020. uz prilagodbu novonastaloj situaciji i provedbu svih propisanih epidemioloških mjera. Na najvećem mažoret kampu u Hrvatskoj, koji se održao od 24. do 28. kolovoza, sudjelovalo je nešto više od 100 djevojčica s područja Općine Nedelišće, ali i drugih dijelova Međimurja u dobi od 4 do 15 godina. Kamp se u trajanju od pet dana održavao na vanjskim prostorima MESAP-a u Nedelišću uz financijsku potporu Općine Nedelišće i Međimurske županije.

Sudionice mažoret kampa uglavnom su bile postojeće članice Udruge, no sudjelovale su i djevojčice koje nisu članice, a htjele su postati mažoretkinje na tjedan dana. Sve su polaznice prvi dan kampa dobile svoje prepoznatljive plave majice te su ovisno o dobi bile podijeljene u sedam grupa. Grupe su vodile odgojiteljica Ida Topolnjak, educirana trenerica Petra Mesarić te asistentice Udruge i seniorke s višegodišnjim iskustvom – Barbara Pleh, Lara Vlahović, Emili Hunjadi, Hana Novak i Maja Ciglar. Asistirale su im članice seniorskog sastava koje su se također brinule za okrijepu svih polaznica kampa.

U pet dana trajanja mažoret kampa polaznice su zavirile u mažoret svijet, naučile su kako vrtjeti štap, usavršile su i nadogradile svoje postojeće vještine te se dobro zabavile uz puno plesa, timskih igara i dječjih osmijeha. Kako bi djevojčice prezentirale naučeno, posljednji dan kampa održan je kratki program u kojem su se sve grupe predstavile jedne drugima svojom koreografijom. Na kraju programa svaka je polaznica dobila fotografiju i diplomu za uspješan završetak kampa.

Mažoretkinje Nedelišća pozivaju sve zainteresirane djevojčice i djevojke starosti od 4 godine na dalje da im se pridruže. Upisi za nove članice Mažoretkinja Nedelišća traju do kraja rujna, a svi zainteresirani za upis mogu se javiti na 098/9323599 (Vedrana), 099/5743527 (Ivana) ili u inbox Facebook profila Mažoretkinje Nedelišća.