20.07.2017. 12:57.

Mala Subotica

Najbolji gulaš kuhaju Spartakovci Dražen i Zoran

Nema, zna se, dobre fešte bez krčkanja gulaša, a u Maloj Subotici, slasno se jelo kuhalo u čak 12 kotlića. Kuhače su ukrstili članovi općinskih udruga ili prijateljskih i susjedskih ekipa, ne bi li doznali tko u Maloj Subotici kuha najbolji gulaš. Propisana je bila jedino količina svinjskog mesa (3 kg) , a izbor ostalih sastojaka kojima će poškakljati nepca i oduševiti kušače prepušten je svakoj ekipi posebno. Neki su tako poseban šmek tražili već u kotlu - primjerice ekipa "Agricola", koja je svoj gulaš kuhala u - pivskoj bačvi.

- Pivo smo popili, pa bačvu od nehrđajućeg čelika odlučili prenamijeniti, reako je šef ekipe Mario Podvez. Nešto dalje, ekipa Sibon - Novo naselje, debitanti na natjecanju, svoje su jelo kuhali u najljepšem, ručno rađenom bakrenom kotlu s duplim dnom, nabavljenom u Sarajevu. Tajni sastojak uopće nisu tajili, pa je glavni kuhar Gordan Horvat pri kraju kuhanja gulaš obogatio kapljicom šampanjca vlastite proizvodnje.

Muškim stručnjacima za gulaš hrabro se suprotstavila jedna jedina žena - Julijana Novak, od milja teta Julika, iz ekipe Puhačkog orkestra Male Subotice, a u žaru borbe ekipa Nogometne škole uspjela je potrgati svoju kuhaču.

Zadatak odabira najboljeg gulaša nije bio nimalo lagan, a to je odradila komisija predvođena Ivanom Novakom. Skuhani su na natjecanju doista vrhunski gulaši, što dodatno potvrđuje i podatak da je razlika između tri prvoplasirane ekipe bila svega jedan bod. Najbolji gulaš u Maloj Subotici skuhao je dvojac NK Spartaka, Dražen Dovečer i Zoran Herman. Cijeli je klub angažiran u organizaciji proslave a njima je, kažu, pripao najljepši posao. I još su za to nagrađeni!

Drugo mjesto pripalo je ekipi Agricola, a treći najbolji gulaš skuhali su Prijatelji, a svim su kuharima najveća nagrada bili kotlovi ispražnjeni već 15-tak minuta nakon što su gulaši skuhani. Neki toliko ukusni da se po dnu grabilo za porciju koja je jedva stigla do ocjenjivačkog stola.