24.05.2016. 13:04.

Pribislavec

Natjecanje Vatrogasne zajednice grada Čakovca za mladež i pomladak

Na natjecanju najmlađih vatrogasaca Vatrogasne zajednice grada Čakovca te njihovih gostiju održanom u subotu, 21. svibnja u Pribislavcu sudjelovalo je 40 natjecateljskih ekipa.

U kategoriji podmlatka gdje pravo nastupa imaju mališani rođeni od 6 do 12 godina nastupilo je 15 ekipa u muškoj i 1 ekipa u ženskoj kategoriji. U ženskoj kategoriji bez konkurencije ekipa DVD-a Novo Selo na Dravi skupila je ukupno 363,80 bodova. 
U kategoriji podmlatka muški DVD-a Kuršanec ne ispušta vodeće mjesto, te su tako i ove godine potvrdili svoj uspješan rad. DVD Šenkovec osvojio je drugo mjesto, a DVD Knezovec na treće. U kategoriji mladeži žene nastupilo je ukupno 7 ekipa. S osvojenih 1051,21 bod prvo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Šandorovec 1, na drugo mjesto plasirala se ekipa DVD-a Kuršanec, a treće mjesto pripalo je ekipi DVD-a Mačkovec. U kategoriji mladeži muški nastupilo je 12 ekipa, a DVD Mačkovec je zauzeo 1. mjesto. Na drugom mjestu smjestila se ekipa DVD Krištanovec, dok im je za vrat ''puhala'' ekipa DVD-a Savska Ves koja je zauzela 3. mjesto.

Nastupile su i ekipe ''gosti'' koje su bile iz DVD-a Mali Mihaljevec, DVD Zasadbreg i DVD Lopatinec.  Pehare i medalje za sve natjecatelje podijelili su zapovjednik VZG Čakovca Robert Meglić, predsjednik VZG Čakovca Mario Medved, predsjednik savjeta vatrogasne mladeži VZMŽ Hrvoje Novaković, tajnik VZMŽ Dragutin Trupković i načelnica općine Pribislavec Višnja Ivačić. U subotu (28.05.) je županijsko natjecanje za mladež i podmladak u Palinovcu.