11.09.2014. 00:00.

Početak školske godine u Gornjem Mihaljevcu

Gornji Mihaljevec, 08. rujna 2014: Katolički vjernici proslavili su spomendan rođenja Blažene Djevice Marije, poznat u narodu kao Mala Gospa.  Ove godine se dan Male Gospe poklapio s početkom školske godine.

Da bi zabrinutost zbog početka školske godine bila što manja i da bi se uz Božju pomoć krenulo prema novim izazovima, jer učenici su temelj naše budućnosti, nas i našega društva, pobrinuo se vlč. Ivan Vugrinčić, župnik  župe „Sv. Katarine djevice i mučenice“ u Gornjem Mihaljevcu, posvetivši misno slavlje zahvale svima koji ulažući sebe prenose znanja djeci, a ujedno uz prigodne darove uputio  molitvu Blaženoj Djevici Mariji da da snage djeci da se uspješno nose sa izazovima ove školske godine.  

 

Na misi su bili učenici OŠ „Gornji Mihaljevec“ na čelu s ravnateljicom Karmen Sklepić i vjeroučiteljicom Paulom Mesarić. Ni roditeljima ni nastavnicima ni djeci nije bilo naloženo da moraju nazočiti misi i djeca se nisu prebrojavala. Dolazak na misu je bila njihova slobodna volja, a crkva je bila puna, čak je bilo djece ispred crkve jer nisu svi stali unutra. Na kraju vrlo nadahnute prigodne propovijedi vlč. Vugrinčić je posebno zahvalio svima onima koji pomažu na zahtjevnom putu evangelizacije  i zaželio svima blagoslovljenu i uspješnu školsku godinu.