14.12.2018. 13:12.

DVD Žiškovec

Vatrogasno natjecanje u Žiškovcu: Za domaćine pehar osvojile žene!

U društvenom domu u Žiškovcu Dobrovoljno vatrogasno društvo Žiškovec bilo je organizator i domaćin kup-natjecanja vatrogasaca u brzom spajanju usisnog voda.
Natjecanje je priređeno u četiri kategorije – muškarci "A" i "B" ekipe i žene "A" i "B" ekipe.

O ranog popodneva do navečer svoju je vještinu odmjerilo petnaest ekipa, osam s područja Međimurja i sedam iz drugih županija, natjecale su se ekipe DVD-a iz Žiškovca, Domašinca, Male Subotice, Miklavca, Palinovca i Štefanca s "naše strane" Drave, te ekipe iz Turopolja, Varaždinskih Toplica, Starog Čiča, Svetog petra orehovca, Leskovca, Svetog Križa Začretja i Piljenica.

U konkurenciji muških "A" ekipa (vatrogasci u dobi od 16 do 30 godina) gosti iz DVD-a Leskovec bili su najbolji, u konkurenciji ženske "A" ekipe obraz domaćinima spasile su domaće vatrogaskinje pobjedom. Od dvije ekipe prijavljene u konkurenciji žena "B" ekipa vatrogaskinje iz Turopolja bila je bolja od kolegica iz Male Subotice.

O poretku ekipa najviše je odlučivala – štoperica. U petnaest ocjenjivanih vježbi samo su u tri vježbe ekipama suci odračunali minimalne kaznene bodove. Što znači da su svi zapravo besprijekorno uvježbani, a kad svi spoje usisini vod agregata za pola minute ili manje, jasno je da se uz vatrogasce kakve imamo može mirno spavati.