Nagradne igre 13.05.2016. 08:39. Zadnja izmjena: 20.05.2016. 13:27.

CornerstoneArts Hrvatska

Mjuzikl "Josip i čudesne boje njegovih snova" stiže u Čakovec, a mi imamo ulaznice za vas!

U čertvrtak, 12. svibnja međunarodno kazalište CornerstoneArts Hrvatska održalo
je konferenciju za medije kao najavu njihovog nastupa u četvrtak, 26. svibnja u Centru za kulturu u Čakovcu. Okupljenim novinarima obratili su se Vlado Hoblaj (producent i predsjednik CornerstoneArts Hrvatska), Richard Montez (redatelj i utemeljitelj Cornerstone Theatre) i Irma Dragičević (nositeljica glavne ženske uloge u mjuziklu Josip i čudesne boje njegovih snova).

Vlado Hoblaj je istaknuo fenomen kazališta Cornerstone Hrvatska koje je u
samo nekoliko godina uspjelo realizirati čak pet zahtjevnih glazbeno-scenskih projekata i prikazati ih pred više od 80.000 gledatelja u 100-tinjak nastupa diljem Hrvatske, Slovenije i BH. U tome se posebno ističe glamurozan mjuzikl Jadnici
(Les Misérables) koji je čak 30 godina čekao svoje drugo uprizorenje u Hrvatskoj.
No, ovih dana CornerstoneArts Hrvatska podiže nove standarde u hrvatskoj produkciji - u samo tri mjeseca postavit će dva broadwayska hita paralelno! Ovom podvigu uvelike je doprinjela i odnedavna suradnja s Hrvatskom BroadWay Akademijom iz Zagreba, kao i pokroviteljstvo Grada Čakovca.

Američki redatelj Richard Montez naveo je kako se uvijek iznova uživa vraćati u Hrvatsku jer tu nalazi obilje umjetničkih kvaliteta i stotine dragih prijatelja. Posebno ga veseli da će upravo u Čakovcu započeti rad na svoja dva velika projekta - novo izdanje planetarno popularnog Webberovog mjuzikla Josip i čudesne boje njegovih snova, te veliki broadwayski i filmski hit Annie, premijera kojeg se očekuje krajem srpnja. Osim najave čakovečkog nastupa 26. svibnja, dodao je kako je upravo Annie presudan razlog sazivanja ove konferencije jer želi da mu mediji pomognu pronaći djevojčicu koja će dobiti glavnu ulogu.

A kako bi mogli izabrati najbolju, održat će čak četiri kruga audicija koje počinju 28. svibnja u prostorijama Hrvatske BroadWay Akademije u Zagrebu. 

Iako ima samo 19 godina, Irma Dragičević se već istaknula u svijetu estrade i kulture. Nakon što joj je pružena prilika na beogradskom X-Factoru, Irma se odlučila umjetnički usavršavati na Hrvatskoj BroadWay Akademiji gdje je na audiciji Richarda Monteza dobila glavnu žensku ulogu u mjuziklu Josip. Sadržaj, stil, koreografija i zahtjevnost pjevanja pruža joj ogroman izazov, ali i priliku da pokaže sve svoje umjetničke kvalitete uz izvrsnog Dinu Jelusića kao nosioca glavne muške uloge.

Na kraju konferencije, producent Vlado Hoblaj pozvao je ljubitelje broadwayskog mjuzikla da požure kupiti ulaznice na blagajni Centra za kulturu, jer je kapacitet dvorane premali za sve koji žele uživati u zabavnoj interpretaciji poznate biblijske priče. Cijena ulaznice na dan predstave je 90 kn, dok je u pretprodaji 70 kn.

O mjuziklu

Glazbu za mjuzikl "Josip i čudesne boje njegovih snova" je napisao Andrew Lloyd Webber, a tekst Tim Rice (poznat po scenariju za Disneyev animirani film Kralj Lavova). Međunarodno kazalište CornerstoneArts u režiji poznatog redatelja Richarda Monteza uspješno ga izvodi u preko dvadesetak zemalja diljem svijeta. Josip i čudesne boje njegovih snova biblijska je priča ispričana bojama prepoznatljivih glazbenih stilova, atraktivnih kostima i raskošne scenografije.

Josip i kričave boje njegovih snova biblijska je priča ispričana na vrlo neobičan način - kričavim bojama šarenih glazbenih stilova. Slikovito, šarmantno, duhovito, toplo, romantično, bezbrižno, nostagično i zabavno! Istinita povijesna radnja zaogrnuta je u čak 200 atraktivnih kostima. Josip i kričave boje njegovih snova će vas dirnuti, nasmijati, opustiti i razvedriti, ali i približiti čudesnu i bezvremensku poruku Biblije. Iako razigrana, priča je vrlo stvarna i aktualna u vremenu u kojem smo zaboravili sanjati i vjerovati. (opis preuzet s www.port.hr)

NAGRADNA IGRA

Za jednog čitatelja imamo dvije ulaznice za ovaj spektakl koji u četvrtak, 26. svibnja dolazi u Čakovec. Dvije vrijedne ulaznice za mjuzikl Josip i čudesne boje njegovih snova čekaju na vas!

ZADATAK

  • Lajkajte našu facebook stranicu OVDJE
  • Na naš mail [email protected] pošaljite odgovor na pitanje: Kako se zove glavna glumica mjuzikla za koji dijelimo ulaznice? Uz odgovor (koji možete naći u tekstu iznad) napišite i svoje ime i prezime te mjesto stanovanja, a naslov maila neka bude JOSIP
  • Pričekajte četvrtak, 19. svibnja kada ćemo sretnog dobitnika objaviti ovdje na našoj stranici i obavijestiti ga o preuzimanju ulaznica mailom.
  • SRETNO!

​Dobitnica ulaznica je Suzana Bubek! :) Čestitamo!