Nagradne igre 25.07.2018. 10:36. Zadnja izmjena: 27.07.2018. 14:55.

Autor Dino Posavec

NAGRADNA IGRA! Osvojite priručnik za vozače i kandidate za vozače

Dino Posavec, mag. ing., iz Čakovca, član Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu u Hrvatskom saboru i član Hrvatske strukovne udruge eksperata i sudskih vještaka, poznat po edukativnom i preventivnom projektu Djeca u prometu kao pješaci i putnici i drugim projektima koji su primarno usmjereni na zaštitu djece i mladih u cestovnom prometu, izradio je novi priručnik za kandidate za vozače i vozače svih kategorija vozila.

- Nakon uspješnog izdanja Temeljnog priručnika za kandidate za vozače svih kategorija vozila u 2014. godini, potrebno je bilo izraditi novi priručnik te ga uskladiti s izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama kao temeljnom aktu, podzakonskim aktima te drugim zakonima i pravilnicima koji se odnose na djelatnost cestovnog prometa, ističe Dino Posavec.

Priručnik -Učim prometna pravila i pravilno se ponašati u prometu- autora Dine Posavca, mag. ing., namijenjen je vozačima i kandidatima za vozače vozila svih kategorija, temelji se prema sadržaju nastavnog programa iz prometnih propisa i sigurnosnih pravila objavljenom u Pravilniku o osposobljavanju kandidata za vozače. Njime se mogu koristiti i stručni djelatnici koji se profesionalno ili volonterski bave prometnim odgojem i obrazovanjem.

Strukturiran je u 13 poglavlja, s posebnim sadržajima AM, A1, A2 i A kategorije vozila, kao i posebnim sadržajima C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE kategorije vozila, tri testa znanja i pojmovnikom. Slikovnim prikazima, fotografijama prometnih situacija iz svakodnevne prakse, autor je nastojao objasniti prometne propise i sigurnosna pravila, sa svrhom što lakšeg učenja, prvenstveno kandidata za vozače, ali i vozača svih kategorija vozila kako bi ih uvijek odgovorno primjenjivali.

NAGRADNA IGRA

Pošaljite mail na [email protected] s naslovom PRIRUČNIK ili poruku u Facebook inboks lista Međimurje. Navedite svoje ime i prezime i mjesto stanovanja te osvojite priručnik Učim prometna pravila i pravilno se ponašati u prometu.

  • Igramo se do petka, 27. srpnja kada ćemo obavijestiti dobitnike koji će svoju nagradu moći podići u listu Međimurje (Zrinsko-frankopanska 10, Čakovec).

*Ako želite komentirajte objavu na Facebooku ili članak ovdje, dijelite ga...

  • Priručnik je koristan vozačima i kandidatima za vozače vozila svih kategorija, a dobro će doći i stručnim djelatnicima koji se bave prometnim odgojem i obrazovanjem.

Dobitnici: Anamarija Novak, Ivan Vuković, Lucija Bajrektarević, Melanija Konc i Marija Bedić