Nagradne igre 23.02.2017. 08:04. Zadnja izmjena: 08.03.2017. 07:28.

Nagradna igra

V.B.Z. knjižara nagrađuje posjetitelje portala list Međimurje! Poklanjaju se tri knjige!

Znate li gdje se nalazi izlog s naslovne fotografije? Gdje se u Čakovcu smjestila V.B.Z. knjižara?

- Ako ne znate, ništa zato, mi ćemo vam reči!

Ovaj se izlog nalazi u samom centru Čakovca, na adresi Ulica Kralja Tomislava 3. Tu se smjestila V.B.Z. knjižara koja svojom širokom i raznovrsnom ponudom domaće i strane literature donosi pravu svježinu i upotpunjava ugođaj kulturne zanimljivosti ovog mjesta na sjeveru Hrvatske. Knjižara se ponosi bogatom ponudom beletristike na hrvatskom i stranim jezicima, kao i velikim brojem raznovrsne stručne literature, a posebno izdvajaju odjel papirnice koja svojom kvalitetom privlači posjetitelje.

U V.B.Z. knjižari u Čakovcu uređen je i poseban odjel namijenjen najmlađima. Kutak je to rezerviran za njihovo druženje s knjigama u čudesnim bojama bajki i vedrim dječjim snovima. Često organiziraju prigodna i promotivna sniženja, a bogatstvu života knjižare doprinose i različite promocije koje uvijek privlače veliki broj posjetitelja. 

Na svaki vaš upit djelatnici V.B.Z. knjižare u Čakovcu rado će vam odgovoriti, a ukoliko imate pitanje vezano uz njihov rad kontaktirati ih možete na telefon 040 314-977 ili mailom na [email protected]. Ipak, najbolje bi bilo da ih posjetite u Čakovcu, na gore navedenoj adresi. Radno vrijeme knjižare je radnim danom od 8 do 20 sati, a subotom od 8 do 13 sati.


Nagradna igra lista Međimurje i V.B.Z. KNJIŽARE

Povodom Dana žena V.B.Z. knjižara poklanja našim čitateljima i posjetiteljima portala po jedan primjerak knjige njihovih tri naslova:

  • Željka Horvat Čeč: 4 brave    - u Čakovcu vas očekuje i promocija ove knjige
  • Mercè Rodoreda: Trg dijamanta
  • Ana María Matute: Opustjeli raj

VAŠ ZADATAK KAKO BI OSVOJILI JEDNU OD KNJIGA:

  • Lajkajte Facebook stranicu lista Međimurje
  • U komentar napišite koji biste naslov najradije osvojili i označite jednog prijatelja ili prijateljicu koji bi također rado dobili jednu od knjiga
  • Bilo bi nam drago i da podijelite post ili članak na vlastitoj vremenskoj crti

Igramo se do utorka, 7. ožujka, a od Dana žena, 8. ožujka dobitnici će već moći podignuti svoje knjige.

Napomena: Dobitnici svoje primjerke preuzimaju direktno u V.B.Z.-ovoj knjižari u Čakovcu. Knjige ne šaljemo poštom!


  • Željka Horvat Čeč: 4 brave - o knjizi smo već pisali OVDJE
  • Mercè Rodoreda: Trg dijamanta

Najljepši roman objavljen u Španjolskoj nakon Građanskog rata. - Gabriel García Márquez

Glas pripovjedačice, Natàlije, jedinstven je u svjetskoj književnosti: nakon nekoliko rečenica prisvojite je kao sestru, prijateljicu, rođakinju, dragu susjedu… Neposredno i živopisno odmah vas uvodi u svijet Barcelone 1930-ih i Druge Španjolske Republike. Pisan u prvom licu, na prvu neobičnim ali autentičnim, naizgled naivnim jezikom, roman je na tragu toka svijesti, ali očišćen od suvišnog. Čitatelj saznaje samo ono što se događa junakinji i u njoj, samo iz njezine perspektive.

Natàlia, djevojka skromna porijekla, na fešti na Trgu dijamanta, susreće nepoznata mladića koji je, usprkos početnoj odbojnosti, šarmira. Natalia i Quimet se ubrzo ožene, sirotinjski se kuće, uživaju u malim radostima, ubrzo imaju dvoje djece… Quimetu se uzgoj golubova pretvori u opsesiju zbog koje trpi cijela obitelj. Natàlia je očajna, ali dobra prijateljica, senyora Enriqueta, uvijek joj kaže: „Draga moja, sve ti je to život.“ (Jadranka Pintarić)

  • Ana María Matute: Opustjeli raj

Remek-djelo španjolske književnosti

U Opustjelom raju Matute maestralno portretira odrastanje djevojčice izuzetne imaginacije u osvit rata u razorenoj madridskoj buržoaskoj obitelji. Usamljenoj i nesigurnoj Adriani jedino su utočište dadilja i posluga. Ona stvara vlastiti svijet u koji pristup ima samo Gavrila, ruski dječak iz susjedstva: svijet je to čudesnog blještavila, odsjaja i jezika, u kojem čarobno postaje realno, nezamislivo moguće. Adrianino bolno sazrijevanje prikazano je kroz njezina sjećanja u poznim godinama kada „očekuje da će reći zbogom svemu što je okružuje“. U sutonu života, ona se prisjeća svega onoga što odrastanjem napuštamo. I što više postajemo dijelom svijeta odraslih ili „Divova“, sve bismo više voljeli da djetinjstvo traje zauvijek jer „možda je djetinjstvo duže od života“. Ono je vrijeme u kojem smo svi bili dio neke čarobne, nevine stvarnosti koju Matute dočarava snagom istinske proze kakvu pišu samo najveći.


DOBITNICE: Ana Marciuš, Marija Horvatić i Valentina Branilović