Noćni život 18.11.2016. 14:34. Zadnja izmjena: 18.11.2016. 14:41.

Klubska scena

Forestland proglašen najboljim EDM festivalom u Hrvatskoj

Međimurski festival elektronske dance glazbe Forestland iz Brezja najbolji je festival u Hrvatskoj, prema Klubskoj sceni, dugogodišnjem glazbenom portalu. U zagrebačkom Kinu Forum (SD Stjepan Radić) po prvi put u Hrvatskoj izabrano je 47 Ambasadora elektroničke glazbe, među njima su i Međimurci. Spomenimo i kako su nagradu za fotografa godine dobili Ivan Šardi i Alex Drvenkar AKA Zračni Alex.

Svečanu dodjelu otvorio je osnivač projekta Goran Tomašević, a potom se u ime Grada Zagreba obratio Petar Latinčić iz Ureda za kulturu, sport i obrazovanje, te u ime Ministarstva kulture RH, i Anera Stopfer, voditeljica službe za Kulturne i kreativne industrije.

Forestland je poseban za nas, već četiri godine, nas nekoliko organizira samostalno ovaj festival, bez pomoći velikih promotora, agencija, sve što smo napravili, napravili smo sami, s prijateljima i kolegama. Imamo najzeleniji hrvatski festival, usred šume, kroz prostor festivala žubori potok, nešto dalje je i jezero, a sve to objedinili smo s vrhunskom glazbom, svjetskim umjetnicima i višednevnom zabavom, kaže nam glasnogovornik festivala Krešimir Biškup.

Ivan Barlek, Boris Novak i Nikola Horvat

Nagradu Najbolji hrvatski EDM festival za 2016. u utorak (15. studenog) su preuzeli organizatori Forestland festivala Boris Novak, Nikola Horvat i Ivan Barlek u Zagrebu.

Ova nagrada nam je najveće priznanje koje možemo dobiti. Puno nam znači i iznimno je motivirajuće dobiti ovako priznanje uoči jubilarnog 5. festivala, složio se gotovo u glas ovaj organizatorski trojac. 

Forestland festival ulazi u svoju 5. godinu postojanja, prvi jubilej bit će poseban. Ova, još jedna nagrada u nizu najzelenijeg hrvatskog festivala, kako mu tepaju Međimurci, iznimno je velika i bitna. Ekipa koja stoji iza Forestlanda za 2017. najavljuje nove umjetnike, više aktivnosti, povratak legendarnog Forestroom stagea, ali i nekih velikih imena, koja će učiniti ovaj festival nezaboravnim.

Pripremamo nekoliko iznenađenja, bukiramo i pripremamo festival od kolovoza. Kako završi jedan Forestland tako kreću pripreme za sljedeći. No, naravno, prvo sve pozivamo na veliki Xmas Forestland party u Metalcu, a nakon toga kreće i early bird prezentacija ulaznica za 2017. godinu, najavio je resident Forestlanda i booking agent za DJ-e Saša Mikac.

Izvor: Krešimir Biškup