Noćni život 18.11.2016. 11:26. Zadnja izmjena: 25.11.2016. 12:08.

Stari Hrast Čakovec

Završila 3. sezona Pub Quiza, 24. studenog održano humanitarno izdanje

Velikim finalom od čak 25 ekipa završena je 3. sezona Pub Quiza Čakovec.

U 10 jesenskih kola, od 1. rujna pa sve do 17. studenog svakog tjedna je preko 25 ekipa sudjelovalo na kvizaškim natjecanjima u Starom Hrastu. Ukupno 37 različitih ekipa i preko 160 igrača pokazali su da je ovaj tip zabave iznimno popularan.

Nakon 10 kola saznali smo tko su najbolji kvizaši u Čakovcu - to je ekipa Tiblica. Četiri igrača i mlada igračica u 10 kola pokazali su svoju premoć i sa šest prvih mjesta, jednim drugim i dva treća pokazali svoje znanje.

Uz Tiblicu, u fotofinišu 3. sezone Konjokradice su nadoknadile zaostatak nad novom ekipom Samo Što Nismo i preskočili ih ujedno odnijevši i pobjedu ovog četvrtka.

Pub kvizovi su proteklih godinu dana uzeli maha u Hrvatskoj, ali i svijetu, gdje se kvizanje, natjecanje u znanju, pojavljuje kao iznimno popularan način zabave. U cijeloj Hrvatskoj, od Preloga i Čakovca, pa sve do Iloka, Osijeka i Splita, kvizovi se organiziraju u kafićima, restoranima, kavanama i knjižnicama. Postoje individualni kvizovi, grupni i momčadski, miješane ekipe, ili pak po želji igrača.

Obično na pub kvizovima sudjeluju ekipe sa 2 - 5 igrača, igra se do 2 sata, a odgovara se na 30 - 100 pitanja, ovisno o tipu kviza. U Čakovcu je definitivno najpopularniji kviz u Starom Hrastu gdje su održana 32 kviza kroz isti broj tjedana od veljače pa sve do studenog.

Ove sezone u kvizu su sudjelovale sljedeće ekipe: Tiblica, Samo što nismo, Konjokradice, Leteći Medvjedići, Squasheri, PRELOG, Bitange i princeza, Nesvrstani, Krumpirove Zlatice, Susedi, Kotoribilarizacija, MTT, Vila Sunčica KRU, Tarzani, Jon bez H, Super Disco, Prelog 2, Slučajni supatnici, Mulci, Asistencije Roke Ukića, Zhekipa, Google Boys, Nova Ekipa, Tupi Kutevi, Balkanski tango, Skafanderi, Krim Tim, Cvjetno društvo, Pečeni kesteni, Prva Petorka, Purpurne kobre, Teletubbies + 1, 2 puža 2 muža, Mjesne Okruglice, Sailor Moon, Ubod u Analtomiju, Hans Olo, te Keksiči.

Vrijeme za Humanitarni Pub Quiz

Krajem studenog, u Čakovcu je vrijeme i za movembarski pub quiz koji u Hrastu suorganizira i Rotaract Club Međimurje, a namijenjen je povećanju svijesti o problemu raka prostate i općenito pomoći Županijskoj ligi protiv raka. Kviz je održan 24. studenoga te je polučio izniman uspjeh, napunio Stari Hrast, a natjecalo se čak 26 ekipa.

Izvor: Krešimir Biškup