Biljke i gljive 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 14.03.2016. 11:59.

Vitamini i minerali

Koja je prehrambena vrijednost mrkve?

Prehrambena vrijednost mrkve

Mlada mrkva obično se kupuje ili vadi iz vrta za dnevne potrebe jer brzo gubi vlagu i vene. Prehrambena vrijednost je u sadržaju ugljikohidrata, bjelančevina, masti, vitamina A, B, C, minerala kalija, kalcija, fosfora, magnezija i željeza.

Priprema za jelo

Mladu mrkvu temeljilo iščetkajte pod mlazom hladne vode (nemojte je strugati). Cijelu ili uzdužno narezanu koristite u pripremi jela, svježe salate ili pripremu jela u kombinaciji s drugim vrstama povrća, mladim graškom, krumpirom, mahunama, porilukom, mladim lukom, celerom itd. Možete je kuhati u slanoj vodi ili pirjati na maslacu uz dodatak malo vode, soli i šećera.

Recepti s mrkvom - recept za mrkvicu s mesom

Izvor: 2361