Kućni i drugi savjeti 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 05.04.2016. 09:27.

Božićni pokloni

Ideje i savjeti za kupnju božićnog poklona

 

Bliži se božićno vrijeme, vrijeme kada svatko od nas potajno priželjkuje neki dar, a ujedno i mi sami moramo našto pokloniti najbližima. Vrijeme je darivanja, svi kupuju idealne darove po dućanima, a vi imate problem što neznate koji poklon i za koga odabrati. Napravite popis ljudi kojima želite nešto darovati, neka to bude popis samo najbližih i vama najdražih osoba, neka to budu samo uži članovi obitelji i jedan ili dva najbolja prijatelja. Uzmite si dovoljno vremena da razmislite što ćete darovati i što bi ih moglo obradovati. Ne zaboravite da je Božić zapravo vrijeme radosti i mira, a tek na kraju vrijeme za darovati nekome nešto, tako da nije potrebno trošiti velike svote novaca da nekoga učinimo sretnim. Razveselite svoje najmilije darom koji ste sami izdradili, osim što će vam biti financijski jeftinije, zasigurno ćete njime privući puno pažnje i radosti kod osobe kojoj ste darovali.Vodite računa o tome da dar nije skup, ali ipak da posluži nekoj svrsi. Zapamtite što si je ta osoba poželjela, sjetite se o čemu ste sve pričali i pokušajte iz toga zaključiti što bi bilo lijepo da kupite, a da bi ona bila zadovoljna. Darivanjem i odabirom poklona pokazujete toj osobi koliko vam je stalo do nje, koliko ju cijenite i volite, pa se potrudite da to i dokažete.

Nekoliko ideja za božićne poklone


Najveće oduševljenje zasigurno ćete izazvati darom kojega sami izdradite i za kojeg ste sami imali ideju, iako neće biti skup ili veliki , osoba kojoj ga darujete znati će da je od srca jer ste se potrudili da ga napravite. Ovakvi pokloni osim što štede vaš novac, utječu na to da se osjećate zadovoljnijima i ponosnima na sebe. Razmislite o tome što znate sami napraviti i bacite se na posao. Napravite mirisnu kremu ili kupku sa namirnicama koje već imate kod kuće, samo si dajte truda i potražite dobar recept. Umjesto da šaljete mail-ove ili sms poruke i tako čestitate Božić, izradite sami šaljivu čestitku i pošaljite je na kućnu adresu, osoba koja ju primi biti će ugodno iznenađena.

Ako vam ove kreativne ideje ne leže dobro, uvijek možte odabrati onu nešto skuplju varijantu odnosno otići u trgovinu i nešto kupiti, a to može biti: parfem, knjiga, cvijeće, cd, igrice, odjeća, sitnice za dom, nakit, sat, izlet ili putovanje. Odlučite sami što osoba želi, ali i razmislite o tome da joj taj poklon niste poklonili već prije za neki drugi događaj.


Pokažite koliko ste kreativni, a ujedno uštedite. U darivanju nema puno pravila, bitno je samo da pogodite ono što osoba želi i da ne zaboravite pravu bit Božića.