Kućni i drugi savjeti 22.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Savjeti za brzo učenje

Kako brzo i dobro naučiti gradivo

Svi učenici i studenti željeli bi savladati brzo učenje gradiva kako bi što manje vremena provodili za knjigom. Brzo učenje potrebno je dobro savladati, no to ne znači da se nećete morati truditi ili da ćete cijeli predmet naučiti u nekoliko minuta. Brzo učenje zapravo je redovno učenje, ali sa razumijevanjem kako bi što bolje pamtili , a samim time i brzo naučili gradivo.

Načini brzog učenja


Prilikom čitanja uzmite A4 format papira i zapisujte natuknice, sve ono što vam se čini važno – pisanjem ćete prije zapamtiti gradivo. Zapisujte i naslove , te podnaslove kako biste dobili bolji predmet u ono što morate naučiti.
Nakon što sve naslove i podnaslove zapišete na papir, odlučite sa kojim djelom ćete krenuti na učenje. Počnite sa najtežim ili najvećim gradivom, nakon što njega riješite u podsvjesti će vam biti lakše učiti manje cjeline kada znate da ste najteži dio prošli.


Između učenja radite pauze kada osjetite da se ne možete više koncentrirati napravite pauzu, prošećite nekoliko minuta i popijte vode, a zatim se ponovo bacite na posao. Ako se teško motivirate na učenje, obećajte sami sebe nekako nagraditi ukoliko položite ispit, neka to bude i neka sitnica koju si dugo priželjkujete, a niste je bili u mogućnosti kupiti.
Najvažnije od svega je koncentracija i želja za uspjehom, ukoliko je to ono što vam nedostaje teško da ćete na ispitu postići i dobre rezultate. Imate li sutra ispit, ostavite se surfanja i brzo krenite sa učenjem!