Kućni i drugi savjeti 04.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 12.08.2016. 10:34.

Ideje za kupnju poklona

Nekoliko savjeta ako se često mučite izabrati savršeni dar za bližnje

Svi smo se barem jednom našli u situaciji da nemamo ideju kakav dar odabrati, no kako bismo to izbjegli vrlo je važno unaprijed odrediti. Neovisno radi li se o poklonu za dečka, djevojku, brata, sestru, mamu, tatu, baku ili prijatelja uvijek moramo biti svijesni toga da će taj datum vrlo brzo doći, a mi ga moramo spremno dočekati.

Najbolje je zabilježiti svaki rođendan ili prigodu na zidnom kalendaru kojeg svaki dan gledamo, na taj način ćemo podsvjesno razmišljati o nadolazećoj prigodi i naravno o savršenom daru.

Dobro bi bilo pažljivo slušati i zapisivati što pojedina osoba želi, kako kasnije kada se približi neka od prigoda ne biste trebali posebno razmišljati jer već znate što će je iznenaditi.


Ideja i sama kupnja neka budu nešto što će tu vama dragu osobu od srca nasmijati i natjerajte je na to da se svaki dan sjeti vaše orginalne ideje, odnosno dara. Kupnju obavite nekoliko dana prije kako biste spremno dočekali prigodu.

Ideje za odabir i kupnju poklona

Vrlo je važno za početak znati točno o kakvoj je prigodi riječ, jer nije isto kupovati poklon za rođendan, godišnjicu braka, rođenje ili vjenčanje, već svaka od prigoda nosi i nekakav svoj izbor.

Tako na primjer za rođendan ne trebate trošiti novac i kupovati skupe poklone, ponekad je dovoljna i sitnica te nekakva zanimljiva stvar kojoj će se dotična osoba nasmijati svaki put kada je vidi.

Vjenčanje je pak jedna posebna prigoda kada treba pažljivo odabrati kako bi se poklon svidio i mladoženji i mladenki, no svakao je za tu prigodu potrebno potrošiti nešto više novca nego za rođendan. Možete se raspitati ukoliko se sele u zajednički stan što im je tamo potrebno, kupiti neku dekorativnu vazu ili sliku, darujte im put na medeni mjesec ili nešto za što se sami odluče.

Što se godišnjice braka tiče, neka to bude mali intimni poklon, kao što je cvijet, večera za dvoje, neki komad nakita ili romantični vikend. Jednako tako je i Valentinovo, ne dopustite da vam nemarnost uništi ovaj prekrasni romantični dan.

Kad su obiteljski rođendani u pitanju, većinom znate tko se čime bavi i što bi se nekome moglo svidjeti; tati poklonite neku tehničku stvar, mami komad nakita ili kozmetički tretman, a baki možda neku zanimljivu knjigu.