Kućni i drugi savjeti 06.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 01.11.2016. 18:54.

Insomniju izliječite prirodnim metodama

Donosimo vam nekoliko savjeta kako se riješiti nesanice

Mnoge ljude u današnje vrijeme muči nesanica. Najčešći uzrok tome je stres, ali postoje i drugi uzroci. Osim što ste zbog toga cijeli dan pospani, i zdravlje vam se narušava. Zbog toga je vrlo bitno riješiti se nesanice. Ako volite čitati knjige, preporučujemo da legnete sat vremena prije nego planirate zaspati, isključite sve uređaje i sva svjetla osim onog na noćnom ormariću. Uzmite knjigu u ruke i čitajte. Još jedan dobar način da lakše utonete u san je da si pustite glazbu koja vas opušta. Prepustite se opuštajućoj melodiji i zaboravite na sve ostalo. Ako je glavni uzrok vaše nesanice prekomjerno razmišljanje o problemima, savjetujemo da taj problem riješite pomoću meditacije ili samohipnoze.

Riješite se nesanice pomoću eteričnih ulja

Aromaterapija koristi se kod mnogih tegoba pa i kod problema sa spavanjem. Pojedini mirisi djeluju vrlo opuštajuće i pomažu nam da zaspimo. Protiv nesanice preporučuje se eterično ulje od kamilice. Ispunite svoju spavaću sobu mirisom eteričnog ulja od kamilice kako bi lakše zaspali i imali bolji san.

aromaterapija, lavanda

Može vam pomoći i eterično ulje sandalovine. Pomoću njega ćete lakše zaspati, a i razina stresa će vam se smanjiti. Jedno vrlo popularno i lako dostupno eterično ulje koje vam može pomoći kod nesanice je eterično ulje lavande. Možete pripremiti aromatičnu kupku od lavande prije spavanja ili samo ispunite svoju spavaću sobu mirisom lavande.