Kućni i drugi savjeti 28.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 15.11.2016. 12:58.

Dekoracija prostora

Odaberite predivne zavjese za svoj dom

Zavjese u prostoriji imaju vrlo veliku dekorativnu ulogu i značaj kod uređenja interijera u kući, stoga ih je potrebno pažljivo birati.

Uselili ste u novu kuću, stan ili jednostavno želite neku promjenu, odaberite zavjese koje će prostoru dati svježinu, savršeno se uklopiti u ostatak interijera i sakriti vas od pogleda znatiželjnih susjeda. Danas postoji velik izbor zavjesa različitih materijala, dužina, boja, dizajna, kod kupnje odabirete onaj koji se vama najviše sviđa i koji će biti funkcionalan, odnosno što bolje uklopljiv.

Prije kupnje odredite i samu namjenu kako bi odmah suzili izbor, hoće li one biti samo za dekoraciju, osigurati privatnost, zaštitu od prejakog sunca, prejakog svjetla ili će dijeliti prostor? Sljedeći korak je materijal zavjesa, možete birati između prirodnih materijala koje je nešto teže održavati ili umjetnih kod kojih je održavanje jednostavnije.

Odabir teksture

Što se odabira teksture tiće, nju prilagodite ostatku prostora, boje uskladite sa tepisima, stolnjacima i sjedećim garniturama, a tekstura neka ne bude prenapadna. U ponudi je sve više trakastih, odnosno panel zavjesa koje se idelano uklapaju u moderno uređene prostore jer daju minimalistički izgled interijeru. Svakako obratite pažnju i na karniše na koje ćete zastore postaviti, a to opet ovisi o ostatku prostora, karniši sa tregerima i prošupljenim ringovima savršen su izbor za modernije zavjese koje se ne nabiru.

Zavjese čine završnu notu u svakom prostoru te mu daju zaokružen, zavšen dojam, stoga ih birajte na kraju uređenja stana kako bi ih mogli u potpunosti uskladiti sa prostorom.