Kućni i drugi savjeti 04.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 01.04.2016. 09:10.

Osiguranje nekretnine

Savjeti za osiguranje nekretnine

Želite li sigurno i bezbrižno živjeti u svojem stanu ili kući? Odlučite se za policu osiguranja nekretnine kako biste bezbrižno mogli uživati u svakom novom danu, bez straha od raznih nepogoda kao što je požar, poplava , potres i eksplozija koje ne možete predvidjeti. Nemojte dozvoliti da vas neka od tih pojava neugodno iznenadi, pogotovo u vrijeme ekonomske i financijske krize, kada si rijetko tko može priuštiti sanacije ili popravke na objektu. Osiguranje nekretnine omogućava vam ukoliko dođe do neke od tih nepogoda, da dobijete povrat novaca za sanaciju i popravak nastale štete, važno je samo dobro proučiti zakone i ponudu, odnosno pogodnosti koje ćete imati nakon što ugovorite policu i zaštitite svoju obitelj, sebe i svoj dom.

Zapamtite i razmišljajte o tome kako je vaš dom zapravo sve što ste godinama stjecali sa svojom obitelji, prepun uspomena, dobrih i loših trenutaka i jedan veliki dio vas samih, neka vam to bude poticaj da zaštite sve što ste godinama gradili.

Kako osigurati nekretninu


Ukoliko ste se odlučili uzeti policu osiguranja za svoju nekretninu, pokućstvo, tehničke priključke unutar kuće, nakit ili bilo što drugo što se nalazi unutar vašeg doma, potrebno je utvrditi točne podatke vezane za tu stvar ili objekt. Sljedeći korak je provjera sa osiguravateljskim kućama kakve pogodnosti nude, jer danas ima jako velik izbor takovih agencija koje se bave zaštitom objekata, a svaka se razlikuje po nekim određenim specifikacijama. Ovisno koja agencija bi vam najviše odgovarala za tu se i odlučite, no svakako dobro proučite i provjerite svaku stavku prije potpisivanja ugovora. Kod potpisivanja ugovora uplaćuje se i prva premijska rata, no ona ovisi o agenciji za koju ste se odlučili i stvarima ili objektima koje ćete osigurati. Važno je znati kako će visina premije, kao i dobit u slučaju nepogode ovisiti o sredstvima koja su osigurana, što također ovisi od agencije do agencije, no isključčivo na vama je odluka. Također bilo bi dobro proučiti i neke od opasnosti koje bi vam mogle zaprijetiti, npr. ako živite na tektonskim pločama gdje prijeti opasnost od potresa ili u blizini rijeke, pa se bojite poplava, to će vam olakšati izbor, odnosno koji paket odabrati.
Na žalost vrijeme je kada su krađe, provale, a i vremenske neprilike sve češće, stoga se potrebno adekvatno zaštititi kako bi imali siguran i kvalitetan život, bez straha što će sutra biti.