Kućni i drugi savjeti 06.07.2017. 07:38.

Oprema za plažu

Kako održavati suncobran

Održavanje suncobrana

Ukoliko su jako prljavi, ostavite ih da se namaču u kadi, u hladnoj vodi kojoj ste dodali malo deterdženta koji se slabo pjeni. Potom ih operite u perilici. Naravno, prije ih je potrebno razmontirati. Ako se ne mogu razmontirati, dobro ih isprašite, zatim iščetkajte s vodom u koju ste dodali amonijak (2 žlice na litru).

Svakako to učinite u sjeni, inače će izgubiti boju. Zatim ih poštrcajte sprejem za impregnaciju, kojeg ćete nabaviti u specijaliziranim prodavaonicama. Ne možete li nabaviti sprej, dobro ih raširite i po svim površinama i rubovima prijeđite običnim parafinom.

Očešljajte rese kako se ne bi zamrsile. Ukoliko su se pokidale, oparajte ih i nevidljivim bodom prišijte druge.

Savjeti za sitne popravke

Ukoliko je uništen držač, izbrusite ga brusnim papirom i poštrcajte lakom ili prelakirajte kistom. Pregledajte da šipke nisu zahrđale. I njih očistite brusnim papirom i premažite sredstvom protiv hrđanja. Imate li specijalan sprej za skidanje hrđe, šipke ne morate brusiti.

Ukoliko je pokvaren "gumb" za otvaranje, ne može se mnogo napraviti. Možete si pomoći samo tako da suncobran, kad ga otvorite, pričvrstite čavlićem kako bi ostao otvoren.

Kako održavati kupaće kostime

Šeširi od slame

Čuvajte svoje stvari na odmoru

Kako održavati ležaljke za sunčanje

Izvor: 2112