Kućni i drugi savjeti 04.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 18.07.2016. 12:53.

Tržište nekretnina

Kako lako i brzo prodati kuću

Odlučite li se za prodaju kuće u ovo teško financijsko vrijeme, naoružajte se strpljenjem i pripremite se na dane ili tjedne čekanja. Danas je vrlo teško odlučiti se na kupnju nekretnine, jer je financijska situacija općenito vrlo loša, a nitko se u to vrijeme ne želi dodatno zaduživati.

Prije nego što postavite oglas ili angažirate agenta za nekretnine koji će vam lakše i brže prodati kuću, raspitajte se o mogućnostima i stanju na tržištu nekretnina, provjerite kako se kreću cijene te kakva je potražnja.

Kako biste što prije i skuplje prodali vašu nekretninu, potrudite se da ne radite jednake pogreške kao i ostali prodavatelji, potrudite se da vaša nekretnina izgleda drugačije od drugih kako bi se potencijalni kupac na kraju ipak odlučio za vašu.

U nastavku je opisano nekoliko savjeta kako bi vam što više olakšali prodaju vaše nekretnine.

Savjeti kako lako i brzo prodati kuću


Nakon što ste provjerili stanje na tržištu nekretnina i konačno se odlučili na prodaju, za početak je potrebno da dobro pripremite vašu nekretninu. Prvi dojam je najbitniji, pa krenimo od okućnice. To je mjesto koje će potencijalni kupac zasigurno prvo primijetiti, a ukoliko mu se svidi, to je već pola obavljenog posla.

Pokosite travu oko kuće, pograbljajte lišće, ošišajte živicu i obojite ogradu. Neka vaša kuća i izvana odiše svježinom, to će zasigurno jako doprinijeti odluci kupca. U unutrašnjosti stvorite neutralan dojam, nemojte dozvoliti da se kupac osjeća kao da je gost, već mu omogućite da se zamisli kako je on ovdje doma. Maknite svoje osobne stvari, slike ili hobi kolekcije te sve stvari koje njega neće zanimati.

Kuhinja i kupaonica neka budu uredne i čiste. To su prostorije u kojima provodimo puno vremena te je u njima potrebna veća doza higijene. Iz spavaćih soba također maknite svoje osobne stvari: osim što kupca neće ometati u razgledavanju, stvorit će puno veći i svježiji izgled prostorije što može biti dodatni plus.

Napravite sve potrebne popravke po kući i okrečite zidove u neku neutralnu boju (najbolje bijelu ili bež), no nikako nemojte pretjerivati u popravcima i prepravcima kako ne biste dodatno trošili novac. Za kraj je potrebno odrediti cijenu, neka ona bude u skladu sa ponudom, nikako nemojte pretjerivati jer ćete time samo odbiti kupce.