Kućni i drugi savjeti 01.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 22.08.2016. 10:22.

Školske brige

Savjeti za kupnju kvalitetne i praktične školske torbe

Bliži se početak školske godine, a time i obaveze za roditelje, ali i učenike. Udžbenici, knjige, bilježnice, školski pribor – sve je već spremno, jedino što nedostaje je školska torba.

Kupnja školske torbe

Kada kupujete školsku torbu ne zaboravite na dijetetove želje, no svakako obratite pažnju na kvalitetu. Liječnici savjetuju kupnju kvalitetne torbe i ne nošenje školskog pribora težeg od 10% djetetove težine. To može kasnije u budućnosti imati ozbiljne zdravstvene posljedice jer teški pribor na leđima izvija kralježnicu, isteže leđne mišiće i zaobljuje ramena. Školska torba prije svega mora biti udobna za nošenje, dovoljno velika kako bi u nju stao sav potreban pribor, od vrlo kvalitetnog materijala koji se lako održava i pere, te da je po mogućnosti od nepremoćivog materijala. Birajte torbu koja ima postavljene anatomske jastučiće na djelu koji se oslanja na leđa, te sa remenom koji se kopča naprijed kako bi se smanjilo opterećenje za leđa.

Kupite školsku torbu koja ima više pretinaca kako bi svoje dijete učili organizaciji, a torba bila što preglednija.
Čičak, vezica, mašina ili plastični zatvarač - manje je važno, to je već stvar dizajna, no preporuča se kupnja kombiniranog načina zatvaranja kako bi bilo izdržljivije. Dizajn i vanjski izgled prepustite dijetetu na odabir, vaš zadatak neka bude kvaliteta i praktičnost.