Kućni i drugi savjeti 24.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 01.04.2016. 09:10.

Savjeti za životno osiguranje

Kad birate osiguranje obavezno razmišljajte na dugoročni period

Razmislite prije uzimanja životnog osiguranja jeste li u mogućnosti i koji iznos izdvajati za policu, razmislite o svojim financijama u tom trenutku i kakve će one biti nakon nekog vremena. Potrebno je da razmišljate za dugoročni period tako da možete otplaćivati premije u dogovorenom vremenskom roku, a da vam se ne dogodi da nakon par godina morate prekinuti policu životnog osiguranja zbog nemogućnosti plaćanja. Ako nemožete procijeniti kakva će vaša financijska situacija biti nekoliko godina unaprijed, odlučite se za manju premiju na početku, ali to s druge strane znači da ćete na kraju otplate police dobiti i manji iznos sredstava.

Odabirom police možete si ujedno osigurati mirovinu, biti zdravstveno osigurani i to vam može biti jedan oblik štednje. S obzirom na današnji način života i općenito funkcioniranje sve više ljudi teži tome da imaju sigurnu svoju budućnost i budućnost svojih bližnjih, a ujedno na taj način da akumuliraju uložena financijska sredstva. Novac koji se uplaćuje na policu je zaštićen što vam jamči isplatu ugovorene police uvećanu za propisanu dobit.

Izbor životnog osiguranja


Velika je ponuda i razlika u policama i osiguravateljskim kućama koje ih nude, a na vama je da odlučite što ćete odabrati i koja ponuda bi vam najviše odgovarala. Razlikujemo tri osnovna tipa : mješovito zdravstveno , osiguranje u slučaju smrti i osiguranje s rizikom investicija. Svako od ovih tipova ima svoje prednosti odnosno mane, pa je tako potrebno odabrati ono za koje ste sigurni da bi vama moglo najviše odgovarati.
Kod mješovitog zdravstvenog osiguranja ujedno i štedite, u ovom slučaju premija će se isplatiti nakon isteka vremenskog perida koji je ugovoren temeljem ugovora. Ako dođe do smrti osigurane osobe premija će biti isplaćena nasljedniku, ali trebate znati kako novčani iznos u tom slučaju neće biti velik. Rizik investicija jedno je od novijih ponuda, a radi se o osiguranju i štednji u odabranim investicijskim fondovima, ovaj oblik preporučuje se osobama koje se razumiju u rad i djelovanje tržišta kapitala.
Ne zaboravite da vam ugovaranje police ujedno osigurava i dobit na kraju ugovorne obveze, što će vama osigurati bezbrižnu mirovinu, ili u slučaju vaše smrti financijsku sigurnost vašim najbližima.