Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 20.09.2016. 11:16.

Blagdanski kolačići

Kako se prave božićni medenjaci?

Sastojci:

  • 25 dag maslaca
  • 10 dag šećera
  • 10 dag meda
  • 10 dag oraha
  • cimet
  • klinčić
  • 1 jaje
  • 50 do 60 dag brašna
  • soda bikarbona (vrh noža) ili prašak za pecivo

Postupak:

Maslac se dobro izmiješa sa šećerom tako da postane pjenušav. Tada se umijesi s brašnom, mljevenim orasima, medom, jajetom i začinima te sodom bikarbonom ili praškom za pecivo.

Valja pripaziti da se dodaje tek toliko brašna koliko je potrebno da tijesto ne postane pretvrdo. Kad je tijesto izradeno, prave se kuglice veličine oraha, stave na masnu tepsiju i peku na laganoj vatri. Pogodni su za konzumaciju tek nakon 4 do 6 dana.

Hamburški kolač

Blagdanski kolači

Izvor: 501