Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 03.11.2016. 13:16.

Praznični jelovnik

Božićni voćni kruh je ukusan blagdanski desert koji će mirisom ispuniti vaš dom

Sastojci:

  • 10 dag badema
  • 12,5 dag suhih marelica
  • 12,5 dag suhih krušaka
  • 25 dag suhih smokava
  • 10 dag gorke čokolade
  • 10 dag grožđica
  • 20 dag lješnjaka
  • 2 omota ušećerenih trešanja
  • 3 jaja
  • 17,5 dag šećera
  • 1 omot vanilijeva šećera
  • 12,5 dag brašna

Postupak:

Bademe oparite i ogulite, marelice, kruške, smokve i čokoladu krupnije nasjeckajte, a grožđice operite i osušite pomoću cjediljke. Bademe, sušeno voće, čokoladu, grožđice, lješnjake i ušećerene trešnje izmiješajte.

Jaja, šećer i vanilijev šećer pjenasto umutite kuhačom i dodajte brašno. Tu smjesu izlijte na voće i sve oprezno izmiješajte pa stavite u dugi oblik obložen masnim papirom i pecite otprilike 70 minuta na 160°C, a onda još pola sata ostavite u isključenoj pećnici.

Tad voćni kruh izvadite iz oblika i ostavite da se posve ohladi, a onda ga zamotajte u alufoliju i preko noći ostavite u hladnjaku.

Savitak s tučenim vrhnjem

Izvor: 2229