Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 05.09.2016. 08:21.

Slatko i kreativno

Punjene breskve pečemo samo desetak minuta, a poslužujemo hladne

Sastojci:

  • breskve
  • keksi
  • nekoliko badema
  • žličica maslaca
  • 1 jaje
  • čaša bijelog vina
  • šećer

Postupak:

Uzmemo velike, žute breskve koje se lako raspolove i odijele od koštice. Iz svake polovice breskve žličicom izvadimo i malo sočnog dijela pa ga stavimo u jedan tanjur gdje smo već ranije usitnili kekse i nekoliko badema.

Dodamo žličicu maslaca, jedan žutanjak i samo malo bjelanjka. Sve zajedno dobro promiješamo i masu stavljamo na polovice breskve. Tada ih slažemo jednu do druge u nisku vatrostalnu zdjelu, nalijemo čašu bijelog vina, posipamo ih šećerom i stavimo u vruću pećnicu desetak minuta.

Breskve poslužujemo hladne.

Punjena dinja

Kako napraviti sladoled od voća

Slana salata od voća

Breskve alla Melba

Slatka salata od voća

Izvor: 432