Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 16.11.2016. 10:21.

Trikovi i savjeti za kolače

Kako olakšati ribanje čokolade i kako iskoristiti stare kekse

Nož i voda

Kremu ćete ravnomjernije nanijeti, a tortu lakše razrezati, ako se za to koristite dugim nožem i hladnom vodom. Dovoljno je da na nekoliko trenutaka nož uronite u hladnu vodu i da takvim mokrim izgladite kremu ili odrežete tortu.

Ribanje čokolade

Ako vam je teško ribati čokoladu, jer se ona pod prstima i na ribežu topi, olakšat ćete sebi posao ako je dobro rashladite. Stavite je u zamrzivač ili najhladniji dio hladnjaka na dva, tri sata.

Keksi

Iznenada vam stižu gosti, a kod kuće nemate ništa drugo osim prastarih keksa. Ne očajavajte. Kekse ili piškote poslažite na dno zdjelice, prelijte ih voćnim sokom, sirupom, rumom ili maraskinom. Skuhajte puding, dodajte grožđice još dok je topao, pa njime prelijte kekse. U hladnjaku malo rashladite taj spas u zadnji čas.

Kako omekšati kolačiće i kako napraviti čvrstu pjenu

Izvor: 2101