Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 19.10.2016. 12:15.

Sočan desert

Čokoladna torta s bananama je desertni kolač bogat kremom

Pripremite za biskvit:

  • 10 dag maslaca + za kalup
  • 15 dag čokolade za kuhanje (najmanje 55 posto kakaa)
  • 6 jaja
  • 2 vanilin šećera
  • 12 dag šećera
  • 15 dag brašna i za kalup malo soli

Za kremu:

  • 4 dl slatkog vrhnja
  • 20 dag gorke čokolade (najmanje 60 posto kakaa)
  • Dodaci:
  • 4 banane
  • malo limunovog soka
  • 1 dl maraskina ili nekog drugog likera za natapanje
  • čokoladne strugotine za ukras

Postupak:

Za kremu je najbolje dan ranije izmiješati na pari 2 dl vrhnja s natrganom čokoladom da bude gusta. Neka očvrsne u hladnjaku, stavite na najmanje dva sata. Za tijesto na pari miješajte maslac s natrganom čokoladom da se sve otopi. Miješajte obje vrste šećera sa žutanjcima da dobijete gustu svijetlu masu u koju umiješajte smjesu čokolade i maslaca.

Istucite čvrsti snijeg od malo posoljenih bjelanjaka te primiješajte smjesi žutanjaka, pa nakraju dodajte brašno. Ulijte u namašten i pobrašnjen kalup. Pecite 35 - 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih strupnjeva. Ohlađenu tortu prerežite vodoravno dvaput i sva tri lista navlažite likerom.

Ogulite banane, narežite ih na štapiće, nakapajte limunovim sokom da ne potamne i poslažite u krugove na dva lista torte. Miješajte mikserom kremu iz hladnjaka da postane glatka i sjajna. Istucite preostalo slatko vrhnje i primiješajte kremi.

Naštrcajte između banana listove torte, poslažite i namažite kremom. Ukrasite čokoladnim strugotinama.

Punjena purica

Koliko peći puricu

Sir ementaler - panirani

Recept za božićni kruh

Kako napraviti vruću čokoladu

Brownies

Priprema indijskog čaja

Izvor: 2331