Piće i hrana 23.03.2016. 08:03. Zadnja izmjena: 08.04.2017. 11:06.

Ukusan ukras

Čokoladna uskrsna jaja za vazmeni blagdanski stol

Sastojci:

smjesa za kuglice:

  • 240 g bademovog maslaca
  • 6 žlica maslaca sobne temperature
  • 100 g šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera "Dolcela"
  • 100 g izmrvljenih amaretti keksića ili nekog drugog keksa
  • 250 g tamne čokolade za kuhanje
  • 50 g bijele čokolade
  • prehrambene boje u prahu
  • ukrasi od fondanta ili šećera

Priprema:
 

U zdjeli za miješanje pjenasto izmiksajte oba maslaca, dodajte šećer u prahu i vaniliju. Ispočetka miješajte polako, dok se šećer ne umiješa, potom povećajte brzinu. Smjesa bi trebala biti jako gusta, ako ne bude, slobodno dodajte još malo šećera u prahu. Na kraju špatulom dodajte izmrvljene amaretti keksiće.

Dobivenu masu grabite žlicom i ovalno rolajte između dlanova, ako vam se čini da vam je smjesa mekana, stavite je u hladnjak na 30 min. Obilkovana jaja slažite na pladanj obložen papirom za pečenje i stavite u zamrzivač na 10 – 15 min da se dobro stisnu.

U međuvremenu otopite čokoladu. Bijelu podijelite u manje posudice, pa ju obojite željenom bojom ili jednostavno sve ostavi bijelo. Rashlađena jaja natopite čokoladom i slažite ponovno na papir za pečenje. Pustite da se čokolada stegne. Na kraju jaja išarajte obojenom čokoladom i ukrasite ukrasima od fondanta ili šećera.

Ova jaja mogu stajati tjedan dana na sobnoj temperaturi, a u hladnjaku dosta dugo; možete ih i zalediti.

 

Recept za maslac od badema