Piće i hrana 22.11.2016. 10:10. Zadnja izmjena: 22.11.2016. 10:20.

Nove kombinacije

Da se meso i kava ne moraju isključivati, dokazuje recept za kavin ramstek!

Sastojci:

  • 500 g ramsteka
  • 1,5 čajna žličica mljevenog čilija
  • 1,5 čajna žličica fino mljevene kave
  • pola žličice smeđeg šećera
  • 1/4 žličice senfa
  • 1/4 žličice mljevenog korijandera
  • 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra

Postupak:

U manjoj posudi izmiješamo sve začine, šećer i kavu pa njima premažemo ramstek s obje strane. Zagrijemo tavu na srednjoj temperaturi (po potrebi dodamo malo ulja) i pečemo meso približno 15 minuta. Za to vrijeme ga samo jednom okrenemo, da na kraju ispadne srednje pečeno.

Pečeno meso ostavimo stajati 5 minuta, a potom ga narežemo na tanke šnite. Poslužuje se sa salatom po izboru.

Savjet: uz ovo jelo izvrsno ide miješana salata - endivija, rukola, matovilac, cherry rajčice, mozzarella, kuhano jaje i maslinovo ulje, sol, balzamički ocat.