
Nove kombinacije
Da se meso i kava ne moraju isključivati, dokazuje recept za kavin ramstek!
Sastojci:
- 500 g ramsteka
- 1,5 čajna žličica mljevenog čilija
- 1,5 čajna žličica fino mljevene kave
- pola žličice smeđeg šećera
- 1/4 žličice senfa
- 1/4 žličice mljevenog korijandera
- 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
Postupak:
U manjoj posudi izmiješamo sve začine, šećer i kavu pa njima premažemo ramstek s obje strane. Zagrijemo tavu na srednjoj temperaturi (po potrebi dodamo malo ulja) i pečemo meso približno 15 minuta. Za to vrijeme ga samo jednom okrenemo, da na kraju ispadne srednje pečeno.
Pečeno meso ostavimo stajati 5 minuta, a potom ga narežemo na tanke šnite. Poslužuje se sa salatom po izboru.
Savjet: uz ovo jelo izvrsno ide miješana salata - endivija, rukola, matovilac, cherry rajčice, mozzarella, kuhano jaje i maslinovo ulje, sol, balzamički ocat.