Piće i hrana 29.08.2019. 13:39. Zadnja izmjena: 29.08.2019. 13:40.

Cheesecake

Desert s bobičastim voćem

Za cheesecake vam treba 200 grama keksa, 25 grama šećera, 125 grama šećera u prahu, 450 grama krem sira, 85 grama rastopljenog maslaca, 150 grama nekog bobičastog voća i isto toliko borovnica, vanilin šećer, 10 rama želatine u prahu, 160 mililitara slatkog vrhnja i 50 mililitara hladne vode.

  • Pomiješajte želatinu i 50 mililitara hladne vode i ostavite 10-15 minuta da želatina nabubri. Voće pomiješajte s 25 grama šećera i lagano prokuhajte. Možete koristiti svježe ili smrznuto voće.

Štapnim mikserom izblendajte voće te ga procijedite. Sameljite kekse i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem.

Kalup za torte obložite papirom za pečenje i rasporedite podlogu od keksa te stavite u hladnjak dok ne napravite kremu.

Slatko vrhnje lagano istucite, a u zdjeli promiješajte krem sir i šećer u prahu, te kremi pažljivo dodajte tučeno slatko vrhnje.

Na laganoj vatri otopite želatinu.

Od smjese voća odvojite dvije žlice i dodajte ih u rastopljenu želatinu. Umiješajte želatinu u voće i zatim sve zajedno u smjesu sira i slatkog vrhnja. Ulijte u kalup i ostavite preko noći da se stisne.