Piće i hrana 09.05.2020. 09:07. Zadnja izmjena: 09.05.2020. 09:07.

Recept

[Dobar tek!] Carsko za mesoljupce

Kilogram narezanog carskog mesa, 50 mililitara maslinova ulja, lovorov list, 400 grama krumpira i isto toliko mrkve, dva srednja poriluka, žličica mljevene crvene slatke paprike, sol, svježe mljeveni papar, 75 mililitara suhog bijelog vina i nekoliko grančica svježeg ružmarina potrebno vam je da pripremite obrok za četiri mesoljupca.

Carsko meso natrljajte mljevenom crvenom slatkom paprikom, posolite i popaprite, pa ga narežite na komade debljine oko tri centimetara.

Narezano meso stavite u dublji lim za pečenje, dodajte krumpir narezan na kriške te očišćenu mrkvu i poriluk narezane na deblje kolutiće. Prelijte uljem, dodajte list lovora, natrgane grančice ružmarina i pecite 65 do 75 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva Celzijevih.

Tijekom pečenja u nekoliko navrata podlijevajte suhim bijelim vinom i sokom od pečenja. ž

Dobar tek!