Recept za juhu
Priprema domaće juhe od povrća
Sitno nasjeckajte pola glavice luka, očistite 1-2 mrkve, dodajte malo celera, 1-2 korijena peršina. Dobro ih operite i nasjeckajte na sitne komadiće. Uzmite također nekoliko listova kelja ili kupusa, dobro ih operite i nasjeckajte na uske rezance. Možete također dodati 1-2 krumpira, oguljena, dobro oprana i nasjeckana na jednolike kockice.
Sve pirjajte na ulju, maslacu ili masti i zalijte vodom. Neka juha kipi na tihoj vatri dok sve povrće ne bude kuhano. Kad je juha skoro gotova, dodajte malo sitno nasjeckanog češnjaka i peršina. Možete ubaciti i jednu kocku "Podravkine" juhe, također prema ukusu. U juhu se može ukuhati tijesto, rižu ili jaje umućeno s brašnom.
Priprema salate - juha od salate
Juha od kupusa - kako pripremiti kupus
Juha od cvjetače - kako pripremiti karfiol
Izvor: 529