Piće i hrana 26.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 27.09.2016. 13:25.

Za zimnicu

Domaći ajvar može se spremiti na više načina, donosimo alternativni recept!

Sastojci:

  • 1 kg paprika
  • 1 kg patlidžana
  • 1 korijen hrena
  • sol
  • ulje

Priprema:

Očišćene paprike skuhajte u kipućoj, posoljenoj vodi. Izvadite ih iz vode i ostavite da se dobro ocijede, sve do idućeg dana. Sameljite i pirjajte na ulju. Patlidžane ispecite, zatim ohladite, ogulite i sameljite.

Dodajte ih paprikama i dalje pirjajte da se smjesa dobro zgusne. Na kraju dodajte ribani hren. Vruće stavite u zagrijane staklenke i na površinu nalijte malo ulja. Odmah zatvorite celofanom.

Pasterizacija zimnice

Miješana salata

Lučice u octu

Kiseli šampinjoni

Kiseli krastavci

Kisela repa

Kiselo zelje

Spremanje krastavaca za zimnicu

Spremanje mahuna za zimnicu

Domaći ajvar i kako napraviti ajvar

Šampinjoni za zimnicu

Priprema graška

Kiseljenje povrća

Izvor: 2472